Mark Bakker tijdens de laatste wedstrijd van SDC Putten voor de winterstop (Archieffoto). Foto: Melis Geurts

SDC Putten heeft fijn weekend; winst op FC De Bilt, concurrentie verliest

31 januari 2023 om 11:00 Overig

Trainer Mark Bakker was blij dat zijn ploeg weer de benodigde energie kon leveren.

PUTTEN SDC Putten kan terugkijken op een weekend waarin het eens meezat voor de equipe van Mark Bakker. Ondanks een rode kaart werd met 3-0 vrij solide gewonnen van FC De Bilt, waarna de uitslagen van de concurrentie voordelig uitvielen. Zowel koploper Montfoort en concurrenten ZOB en BOL gingen onderuit, waardoor SDC Putten weer op plek twee is terechtgekomen en de afstand met de nummer één positie teruggebracht is tot vier verliespunten. „Dit weekend was een stuk fijner dan het vorige.”

Na 35 minuten kwam SDC Putten op voorsprong. De aanval werd opgezet door Jesse Schuin, die Jordy van Selm vond en zijn voorzet werd binnengekopt door Schuin. SDC Putten drukte door en na 43 minuten viel de 2-0. Steyn van Ark gaf een goede steekbal op Giovanni Hiwat, die de keeper omspeelde en scoorde.

De eerste 10 minuten na rust waren voor FC De Bilt. „In die fase lieten ze echt zien dat ze het nog niet hadden opgegeven. Mark Bouwman kon een gevaarlijk moment net onschadelijk maken. Daarna scoorde Daan Wierenga, maar de goal werd terecht afgekeurd omdat Mark Bouwman tegen de keeper op sprong.” De rode kaart die Lars Dekker na 66 minuten ontving, vond de SDC-coach zwaar. „Het was heel ongelukkig. Hij tikte de bal weg met een gestrekt hoog been en bij het neerkomen raakte de speler van De Bilt de onderkant van zijn voet. Wij moeten goed bespreken binnen de club of we de schorsing gaan aanvechten.”

Met tien man moest SDC het initiatief wel aan De Bilt laten, maar kwam wel op 3-0. Jesse Schuin scoorde via de paal en de keeper.

Doordat zowel Montfoort (3-0 van Nunspeet), ZOB (3-2 van Zuidvogels) als BOL (2-3 van Roda’46) verloren, schoof de ranglijst in elkaar en is de misstap van vorige week weer vereffend. De Puttenaren kunnen zaterdag bij winst de koppositie overnemen, al heeft Montfoort nu nog vier verliespunten minder. Bakker: „Voor ons is het een examen, want wij moeten weer een goede wedstrijd neerzetten, wat tegen ZOB niet is gelukt.”