Een e-sigaret ter illustratie.
Een e-sigaret ter illustratie. Pixabay

College legt handelaar in E-sigaretten dwangsom op nadat hij betrapt werd bij de AH aan de Voorthuizerstraat

31 mei 2023 om 10:50 Overig

PUTTEN Voor het illegaal venten van Vapes (E-sigaretten) heeft de dader een dwangsom van 2.500 euro per overtreding met een maximum van tienduizend euro opgelegd gekregen. De man werd betrapt op de parkeerplaats van de AH aan de Voorthuizerstraat toen hij vanuit een bestelbus de spullen verkocht aan personen die nog geen achttien jaar oud bleken te zijn.


De man werd de gelegenheid geboden zijn zienswijze te geven op de aankondiging dat hem een dwangsom zou worden opgelegd. Hij gaf aan niet te hebben geweten dat hij zonder vergunning geen goederen mocht verkopen, maar liet daarna de medewerker van de gemeente Putten weten te berusten in de dreigende dwangsom.

LEGALISATIE

Het college van burgemeester en wethouders geeft aan dat slechts in bijzondere omstandigheden mag worden afgezien van handhavend optreden. Dat kan wanneer bijvoorbeeld zicht op legalisatie bestaat of handhavend optreden niet in verhouding staat tot de gemaakte overtreding. Hiervan is echter geen sprake, zo concludeert het college.

BESTUURSDWANG

De hoogte van de dwangsom staat volgens het college in redelijke verhouding tot de zwaarte van de overtreding. Aan de dwangsom is geen termijn verbonden. De man kan rekenen dat de dwangsom direct wordt ingevorderd bij een volgende overtreding. De man is er bovendien op gewezen dat het maximum van de dwangsom niet betekent dat hij hierna zonder vergunning alsnog goederen mag verkopen binnen de gemeente Putten. Indien noodzakelijk volgt een nieuwe dwangsom en in het uiterste geval bestuursdwang.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie