Afbeelding
Bodemisolatie

Denk aan het milieu

24 april 2020 om 09:55 Partnercontent

Klimaatverandering
In de afgelopen periode is meerdere malen in het nieuws gekomen dat de klimaatverandering een wereldwijd probleem is. We leven nu in een tijdperk waarin het nog mogelijk is om hier nog iets tegen te doen. Daarom maken veel landen samen afspraken om CO2 uitstoot te verminderen. Daarnaast zijn er uit verschillende instanties initiatieven getoond om hun steentje bij te dragen. Maar ook wij als individuen kunnen hier iets aan bijdragen door bijvoorbeeld de verwarming minder hoog te zetten, je energie verbruik in kaart te brengen of je huis goed te isoleren.

Verbruik minder energie
Voor een aantal mensen lijkt de verwarming minder hoog zetten of het in kaart brengen van je energieverbruik, vanzelfsprekend. Echter, wordt het isoleren van je huis minder snel op tafel gegooid. Bij woningisolatie duurt het vaak een aantal jaar voordat deze klimaatinvestering is terugverdiend door de besparing op de CO2-uitstoot. Maar het isoleren van je woning kan veel opleveren. De warmte in je woning blijft door goede isolatie beter bewaard. Hierdoor voorkom je onnodig hoge stookkosten en verlies van energie. Daarbij zijn er verschillende mogelijkheden om je huis te isoleren. Denk hierbij aan dubbele beglazing, spouwmuurisolatie maar ook de isolatie van vloeren en muren. Het is hierbij handig om altijd te controleren of er subsidies hiervoor beschikbaar zijn.

Vloerisolatie
Een manier om je energierekening laag te houden is bijvoorbeeld middels vloerisolatie. Naast een lage energierekening, lever het je ook nog eens 8 procent rendement op. Bovendien heeft een goed geïsoleerde vloer een gunstig effect op de waarde van je huis en je wooncomfort. Maar hoe werkt vloerisolatie? Vloerisolatie vindt onder de vloer plaats en wordt aan de onderkant van de vloer vast gemaakt. Binnen een halve dag kan het al geregeld zijn.

Bodemisolatie
Naast dat vloerisolatie kan bijdragen aan het verlagen van je energierekening, kan bodemisolatie ook een uitkomst zijn. Zowel vloer- als bodemisolatie zijn zeer noodzakelijk voor met name oude huizen. Het verschil met bodem isolatie, is dat het isolatiemateriaal op de bodem van je kruipruimte ligt. Ook hiermee bespaar je energie. Bodemisolatie wordt met name geadviseerd als het isoleren van de boven- of onderkant van de vloer niet haalbaar is om je energieniveau omlaag te brengen. Naast dat bodemisolatie effect heeft op je energierekening, wordt de ruimte in de woonkamer en andere vertrekken in het huis sterk verbeterd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie