Afbeelding
Foto door form PxHere

Een schilderij ophangen? Zo doe je het!

8 juni 2020 om 15:35 Partnercontent

Met een schilderij kan je je interieur direct een heel andere look geven. Een mooie exemplaar zou je bijvoorbeeld op Sweetlivingshop.nl kunnen kopen. Natuurlijk kun je naast een schilderij de muren van je woning ook op een andere manier decoreren, maar in de artikel wordt er gefocust op de schilderijen. Nadat je een prachtig exemplaar hebt gekocht moet je het schilderij natuurlijk ophangen, wat je doet met de onderstaande tips. 

Bereken waar het schilderij moet komen

Je moet natuurlijk niet zomaar een gat in de muur gaan boren, eerst moet je gaan berekenen waar het schilderij precies moet komen. Je kunt simpel berekenen hoe hoog de lijst moet hangen. Daarnaast is het ook verstandig om uit te proberen hoe de schilderij precies gaat hangen. Dit kun je natuurlijk doen met een stuk papier, die je in het formaat van de lijst moet uitknippen. Op deze manier zie je precies of dit een goede plek is of niet. 

Hang twee schilderijen vlak naast elkaar 

Mensen willen nog wel eens twee schilderijen ophangen. Hierbij is het zeker van belang dat je ze niet te ver uit elkaar hangt, want ze horen natuurlijk bij elkaar. Je moet ze dan ook behandelen als één schilderij in plaats van twee schilderijen. Het is een goed idee om ze maar een paar centimeter van elkaar op te hangen aan de muur. Natuurlijk geldt deze tip ook als je drie, vier, vijf of zelfs nog meer schilderijen op wilt hangen aan één wand. Op deze manier worden ze echt een geheel. 

Gebruik de waterpas

Er is niets irritanter en vervelender dan een schilderij dat net niet recht hangt. De kunst moet waterpas opgehangen worden, zo simpel is het nou eenmaal. Een scheef hangend schilderij is uiterst storend, waardoor je niet echt meer kijkt naar de kwaliteit van de kunst. Overigens gaat deze tip niet op voor alle schilderijen. Er zijn namelijk ook provocerende exemplaren waarbij het juist de bedoeling is dat ze scheef hangen. Heb jij zo’n schilderij? Hang het dan vol overtuiging scheef, go all the way! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie