Afbeelding
Open sollicitatie

Grijp een solide baankans als gedetacheerde in de zorg of bij de overheid

30 juni 2020 om 11:07 Partnercontent

De uitbraak van corona heeft zijn weerslag op zowel ons privé- als op ons professionele leven. De afgelopen periode zijn er veel cijfers gepubliceerd met prognoses over de werkloosheid in Nederland. Ook De Nederlandsche Bank (DNB) publiceerde begin juni een raming die uitgaat van een economische krimp van zo’n 6,4 procent. Naar verwachting stijgt de werkloosheid dit jaar naar 4,6 procent. Voor de corona-crisis was dat 2,9 procent. Maar DNB voorspelt dat de meeste mensen pas volgend jaar hun baan zullen verliezen door de crisis. DNB verwacht dat de werkloosheid in 2021 oploopt naar 7,3 procent wat betekent dat er tegen die tijd ruim 700.000 mensen op zoek zijn naar een baan. 

Solide baankansen 

Behoor jij ook tot de categorie professionals die in de afgelopen periode zonder werk is komen te zitten? Of staat jouw baan op de tocht? Je kunt deze vervelende ontwikkelingen ook aangrijpen om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Er zijn diverse branches die ongeacht de status van de economie, solide baankansen bieden. Een schatting in het rapport van de Sociaal-Economische Raad (SER) vermeldt dat er in 2040 twee miljoen zorgmedewerkers nodig zijn, als gevolg van de toenemende vergrijzing. Op dit moment werken er in de zorg 1,4 miljoen mensen. ‘De corona-crisis heeft op onze conclusie een vergrootglas gelegd, dat extra benadrukt dat we heel veel mensen tekort gaan komen’, aldus voorzitter van de SER Mariëtte Hamer. Volgens Hamer biedt de crisis ook kansen voor de zorg. Omdat veel werkenden de komende periode mogelijk hun baan verliezen, zijn zij potentiële herintreders.  

Stabiele werkgevers 

Ook overheidsinstellingen en gemeentes zijn betrouwbare en stabiele werkgevers die werkzekerheid bieden. Want net zoals in de zorg, is er in die branches altijd vraag naar gekwalificeerde mensen. Heb jij een opleiding op zak op een van deze gebieden en beschik jij over voldoende werkervaring? En wil jij jouw talenten benutten door een functie te vervullen? Dan ben je bij Joinuz aan het juiste adres. Deze detacheerder binnen de zorg en de overheid, doet er alles aan om banen te vinden die aansluiten op de wensen van professionals die op zoek zijn naar een nieuwe functie. Er zijn diverse interessante vacatures bij de overheid, in uitvoerende, beleidsmatige, ondersteunende en adviserende rollen en op ieder niveau. Daarnaast draagt Joinuz haar steentje bij aan ontwikkelingen binnen een branche die om een groot aanpassingsvermogen vragen, door bevlogen zorgprofessionals en zorginstellingen met elkaar in contact te brengen.  

Voordelen van detachering 

Zoals gezegd, werkt Joinuz op basis van detachering. Dat biedt jou als werkende diverse voordelen. Als je gedetacheerd bent, kom je bijvoorbeeld in dienst van Joinuz. Die leent je uit aan een specifieke opdrachtgever in de zorg of de overheid. Als je taak daar eenmaal is volbracht, dan zorgt Joinuz voor een nieuwe (vaak langdurige) opdracht. Over je inkomen hoef je je dus geen zorgen te maken. Terwijl je in dienst bent en blijft van een goede werkgever, heb je de gelegenheid om ervaring op te doen bij verschillende opdrachtgevers. Omdat Joinuz formeel gezien jouw werkgever is, verzorgt ze voor jou alle administratie en betaalt je salaris uit. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden op het vlak van detachering overheid of zorg? Op de website van Joinuz maak je nader kennis met deze dynamische organisatie en vind je alle vacatures.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie