Afbeelding
Manfred Steinbach - stock.adobe.com

Naar Duitsland van de zomer

21 juli 2020 om 11:50 Partnercontent

Goed nieuws voor vakantiegangers die graag naar Duitsland op vakantie willen. Ons buurland opende haar deuren weer voor het toerisme. Op dit moment is de situatie in Duitsland vergelijkbaar met die in Nederland en is het mogelijk om tijdens de zomervakantie weer toeristen te ontvangen.

Vrij verkeer is weer mogelijk

Met de auto op vakantie naar Duitsland gaan is vanaf 15 juni dus weer mogelijk. De rijksoverheid geeft nog wel aan dat dit land in de categorie ‘geel’ valt (‘Let op, veiligheidsrisico’s’), maar dat alle reizen voor gezonde mensen met de auto weer mogelijk zijn. Bij de grens kan het nog wel zo zijn dat er gebruik wordt gemaakt van testen, om mensen met symptomen van het virus bij de grens te kunnen weren.

Versoepeling coronamaatregelen

Per 15 juni stopten de strenge grenscontroles bij de Duitse grens. De grens met Duitsland is nooit gesloten geweest, maar per 6 april heeft de Duitse regering wel besloten om zeer strenge grenscontroles te hanteren, met name bij de grens met Zwitserland, Luxemburg, Denemarken en Frankrijk.

De Duitse grens opent voor alle EU-lidstaten, de Schengenlanden en het Verenigd Koninkrijk. De Duitse regering raadt het wel af om zonder goede reden een reis naar het Verenigd Koninkrijk te maken. Dit heeft te maken met het feit dat inkomende reizigers naar Groot Brittanië eerst twee weken in quarantaine moeten en je je in deze weken dus niet vrij kunt bewegen.

Wat kan er wel en niet?

Hoewel het goed nieuws is dat de Duitse overheid de deuren voor buitenlandse toeristen weer heeft opengezet, is de situatie natuurlijk nog steeds niet zoals hij was. We hebben op deze website de huidige gebruiken en regels voor je op een rijtje gezet.

Regels verschillen per deelstaat

In Duitsland mogen de verschillende deelstaat hun eigen regels bepalen. Hierdoor kunnen de maatregelen tegen corona verschillend zijn. Het is dus belangrijk om de informatie van de deelstaat die je bezoekt nauwlettend in de gaten te houden. Mocht de situatie volgens de gegevens van de betreffende deelstaat veranderen, dan ben je afhankelijk van de regels die op dat moment lokaal gelden.

Mondkapjes

In veel Duitse deelstaten is het verplicht om in winkels en restaurants een mondkapje te dragen. Ook in het openbaar vervoer is het dragen van een mondkapje een verplichting. Draag dus een mondkapje op plekken waar dat verplicht is.

1,5 meter afstand

In de meeste Duitse deelstaten is het verplicht om 1,5 meter afstand van anderen te houden. Ga je op vakantie in dit land en verblijf je op een camping? Houd hier dan rekening mee

Milieusticker Duitsland

Ga je tijdens je verblijf in Duitsland een bezoek brengen aan een Duitse stad. Houd er dan rekening mee dat het verplicht is om een vignet voor je auto of voertuig te hebben. Een vignet Duitsland is verplicht in Duitse steden, om de luchtkwaliteit in de steden te verbeteren en ernstige luchtvervuiling tegen te gaan. Te vervuilende voertuigen worden geweerd uit de grote steden. Hoe vervuilend een voertuig is, wordt bepaald op basis van de gegevens van de milieusticker. Je kunt een milieusticker online aanvragen. Naast de milieusticker is ook de groene kaart verplicht in Duitsland. Zorg dan ook dat je dit mee hebt in de auto.

Zomer in Duitsland

Volgens de informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het RIVM is een vakantie in Duitsland dus weer mogelijk. Je kunt met de auto de grens weer open en genieten van een fijne vakantie. Houd rekening met maatregelen die nog steeds gelden, zoals het houden van 1,5 meter afstand en dat je op plekken waar dat verplicht is een mondkapje gebruikt.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie