Afbeelding
Biljarten

Biljarten als ideale tijdsbesteding op anderhalve meter

4 september 2020 om 10:41 Partnercontent

Heb jij van Netflix inmiddels alles wel gehad? Alle klusjes in huis zijn inmiddels wel gedaan en de-vakantie-in-eigen land uitstapjes heb je zo onderhand ook wel gezien? Ontdek dan eens een nieuwe hobby tijdens deze corona crisis: biljarten! Deze sport is uitermate geschikt om in de huidige omstandigheden op te pakken. Ontdek waarom en lees hoe ook jij binnenkort met je nieuwe hobby kunt starten.

Waarom is biljarten anderhalvemetersamenleving-proof?

Biljarten biedt als hobby en sport een aantal voordelen die het ideaal maakt om juist in ons nieuwe normaal te beoefenen. Zo hoef je nooit in de buurt van je tegenstander te komen. Contact is sowieso al uit den boze, maar door het verloop van het spel is het bijzonder eenvoudig om de benodigde afstand in acht te nemen. Bovendien kun je eenvoudig een eigen keu kopen, zodat je niet hoeft te spelen met de attributen die iemand anders heeft vastgehouden.

Wanneer je dat van plan bent, kies dan als beginner voor een keu met een gewicht tussen de 480 en 500 gram, van maximaal 1,50m lang. Naast die factoren is ook de pomerans van de keu van belang. Dit is het gedeelte aan het uiteinde van de keu, waar de ballen mee gestoten worden. Die zorgt immers voor het effect dat aan de ballen wordt meegegeven. Een goede keuze voor beginners is bijvoorbeeld de Elk Master pomerans, gemaakt van hoge kwaliteit leer dat zorgt voor uitstekende speleigenschappen.

Maar waar kun je het beste terecht wanneer je eenmaal een keu hebt gevonden die bij je past? Wat is de meest veilige en geschikte omgeving om jouw nieuwe sport te gaan ontdekken?

Waar kun je veilig biljarten?

Sommige (biljart)cafés organiseren ook nu nog wedstrijden, of zijn gewoon open voor biljartend publiek. Zoals gezegd is het immers prima mogelijk om de juiste afstand te bewaren. Toch verschilt het - zoals overal in de economie - tussen cafés of ze wel of niet open zijn, en zo ja onder welke voorwaarden. Of misschien voel je je zelf gewoon niet prettig bij het langere tijd in een afgesloten ruimte verkeren met anderen, afstand of geen afstand.

Het mooie van biljarten is, dat je deze hobby vrijwel overal kunt beoefenen. Zelfs in het comfort en de veiligheid van je eigen woning. Het enige wat je nodig hebt is een tafel (en voldoende ruimte om hem neer te zetten natuurlijk). Met de keu die je al besteld had en een setje ballen ben je helemaal klaar om jezelf het biljartspel meester te maken.

Een bijkomend voordeel is dat je zo in alle rust en privacy kunt stuntelen, totdat je het spelletje een beetje onder de knie hebt. Dan verbaas je straks vriend en vijand wanneer de kroegen weer als vanouds opengaan en jij plotseling een meester-biljarter bent. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de garage, zolder of kelder van je woning om te bouwen tot een heuse mancave, met naast de biljarttafel ook sfeervolle accessoires als posters, scoreborden en klokken in echte biljartsfeer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie