Afbeelding
Foto door form PxHere

Het kantoor: voor en na corona

5 maart 2021 om 11:47 Partnercontent

Weet jij het nog? De drukke kantoren, een praatje maken bij het koffiezetapparaat en de onrustige lunchpauze. Het lijkt al zo lang geleden dat we dit hebben meegemaakt. Nu zit je thuis aan je keukentafel, met je eigen lunch en online gesprekken. Maar hoe ziet het kantoor eruit na corona? In dit artikel kijk je samen met ons vooruit.

Voor corona

Op de fiets, met het OV of met de auto naar kantoor. Hoe ging jij naar kantoor voor corona? Aangekomen op kantoor. Eerst even snel koffie of thee halen. Daarna bijpraten met collega’s. En door naar je vergadering of werkplek. Het kantoor had als hoofddoel fungeren als werkplek. Al bijna een jaar lang is dit niet meer de realiteit. 60% van alle werkenden zit thuis. De overige 40% kan niet thuiswerken. Dit zijn werknemers in de sectoren als zorg of bouw.

Je thuiswerkplek

Thuiswerken is de nieuwe realiteit. Communicatie vindt online of telefonisch plaats. Het kabinet zegt dat er licht is aan het einde van de tunnel, maar wanneer corona voorbij is weet niemand. Echter, nadenken over de toekomst van het kantoor kan al wel! Hoe denk jij dat het kantoor er na corona uit gaat zien?

Na corona

Wordt het kantoor na corona weer een werkplek? Experts zeggen dat het kantoor een andere functie krijgt. Het hoofddoel zal veranderen van fungeren als werkplek naar dienen als ontmoetingsplek. Werk je dan nooit meer op kantoor? Jawel. Het zal een afwisseling worden van je thuiswerkplek en werken op kantoor.

Is er verandering in de kantoorruimte nodig?

Werken op kantoor is niet altijd meer nodig. Een aantal werkzaamheden kunnen thuis goed uitgevoerd worden. Vaste werkplekken worden flexplekken. Er moet een creatieve ruimte zijn voor brainstormsessies. En de 1,5 meter regel voor werkplekken blijft gelden. Door vooruit te kijken, ben jij alvast voorbereid voor het kantoor na corona.

Aan de slag

Met Officeplanner van SKEPP richt jij jouw kantoorruimte virtueel in. Zo zie je of de nieuwe eisen toegepast kunnen worden in jouw kantoorruimte. Hulp nodig? Neem contact op met de experts van SKEPP. Passen de nieuwe eisen niet binnen de huidige kantoorruimte? Zij helpen jou graag met het zoeken naar een nieuwe kantoorruimte. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie