Afbeelding
Business casual

Business casual outfit voor mannen

12 maart 2021 om 10:17 Partnercontent

Wordt er op het werk gevraagd om je te kleden volgens de business casual dresscode? Dan is het wel handig om te weten wat deze kledingstijl precies inhoudt. In dit artikel zetten we een aantal items op een rij waarmee iedere man een stijlvolle, business casual outfit kan samenstellen.

Overhemd met goede pasvorm 

Een overhemd is eigenlijk altijd een goede keuze. Omdat deze top bij de business casual dresscode vaak wordt gedragen zonder jasje, is de pasvorm extra belangrijk. Het overhemd moet goed aansluiten, maar niet trekken bij de borst of buik. Daarnaast moet het niet te lang over de broek vallen. Dit oogt namelijk snel te nonchalant of slordig. Laat gerust het bovenste knoopje van het overhemd open, kies eens voor een andere (neutrale) kleur of ga voor een subtiele print.

Colbert met polo of T-shirt

Bij het dragen van een colbert kun je het overhemd vervangen voor een net T-shirt of een kwalitatief poloshirt. Zo krijg je een mooie mix van zakelijk en casual. Let ook bij deze items weer goed op de pasvorm en zorg ervoor dat de kleuren mooi bij elkaar passen.

Dunne pullover of coltrui

Tijdens de koude periode is een dunne trui een prima keuze. Draag een fijn gebreide pullover over een blouse of polo voor een nette touch. Of combineer een effen coltrui met een colbert voor een stijlvolle look. Als je verschillende laagjes gaat dragen, is het belangrijk dat de stoffen niet doorschijnen. Dit ziet er namelijk niet zo professioneel uit. Kies daarom altijd voor kledingstukken van hoge kwaliteit. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de website van Suitableshop voor zowel zakelijke als casual merkkleding.

Halflange jas 

Vergeet niet om ook een nette jas aan te schaffen. Met een halflange wollen mantel (winter) of een luchtige beige overjas (zomer) zit je altijd goed. Dit model kun je namelijk met allerlei kledingstukken combineren. Zelfs met een eenvoudig wit T-shirt eronder kom je nog goed voor de dag op kantoor.

Casual pantalon 

Bij een business casual outfit hoort ook een casual pantalon. Dit is absoluut geen spijkerbroek, maar ook geen formele pantalon van een maatpak. Het gaat om de perfecte middenweg. Kies een slim fit model en een materiaal dat niet snel kreukt. Een nette chino in het beige, khaki of donkerblauw is ook een prima keuze.

Veterschoenen of nette boots

Maak de outfit compleet met een paar casual veterschoenen. Deze hebben vaak een sportievere uitstraling dan Oxford/kostuum schoenen. Halfhoge laarsjes zoals desert boots of Chelsea boots passen ook goed bij deze stijl. Kies vooral een schoen waar jij je comfortabel in voelt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie