Afbeelding
Foto: Shutterstock

Het einde van het jaar is weer in zicht: tijd voor kerstpakketten!

18 november 2021 om 15:27 Partnercontent

Op het moment van schrijven is het najaar alweer een flink eind gevorderd. Ondernemers die nog geen kerstpakketten hebben besteld voor hun werknemers zouden er dan ook goed aan doen deze bestelling op korte termijn te plaatsen. Zo weet je zeker dat je rond het begin of het midden van december je hardwerkende personeel met een kerstpakket te belonen. Wie shopt bij een grote en veelzijdige aanbieder als Kerstpakkettenplaza is hiermee overigens zeker nog niet te laat. Hieronder lees je hoe je een dergelijk pakket zou kunnen invullen en hoe je tegelijkertijd ook rekening kunt houden met de minderbedeelden op de wereld. Eerst zoomen we nog wat verder in op de achterliggende redenen van het verstrekken van deze feestelijke eindejaar presentjes.

Waarom geven we eigenlijk een kerstpakket?

Er zijn tal van redenen om als bedrijfsleider zijnde te besluiten je medewerkers een kerstpakket cadeau te doen, te weten:

  • Een kerstpakket is een ultieme manier om je waardering voor je personeel te laten gelden. Voor je werknemers is het heel belangrijk deze waardering te voelen.
  • Aangezien kerstpakketten bijdragen aan tevredenheid van je werknemers over hun arbeidsplaats is de kans groter dat deze mensen jouw organisatie langer trouw blijven.
  • Een kerstpakket zit vaak vol met heerlijke producten waar de ontvangers werkelijk van kunnen genieten.
  • Kerstpakketten wakkeren het traditionele kerstgevoel aan.

Adviezen voor de invulling van je kerstpakketten

De markt van kerstpakketten is anno 2021 enorm ver ontwikkeld. Als gevolg daarvan heb je als consument zijnde tegenwoordig de meest uiteenlopende opties als het om kerstpakketten gaat. Goed om te weten is dat traditionele kerstpakketten het ook nu nog steeds prima doen. Deze pakketten zijn doorgaans gevuld met diverse luxe etenswaren, soms aangevuld met wat handige producten die je in de keuken kunt gebruiken.

Wil je iets meer originaliteit, dan zou je voor een pakket kunnen kiezen met een bepaald thema. Zo zijn er bijvoorbeeld kerstpakketten beschikbaar met louter Italiaanse of juist Aziatische etenswaren, terwijl speciale bierpakketten, wijnpakketten en champagnepakketten bij ontvangers met specifieke voorkeuren ook zeer populair zijn. Daarnaast kun je juist inzetten op een pakket met zo veel mogelijk streekproducten. Dit is hoe dan ook een milieubewuste keuze - en bovendien een goede stimulans voor je medewerkers om zelf in het vervolg ook zulke keuzes te maken.

Tip: denk bij kerstpakketten ook aan de minderbedeelden

Tijdens het kerstfeest wordt er dikwijls flink geconsumeerd. Nu zijn wij niet van mening dat dat per se minder moet; wel vinden we dat we in deze periode ook oog moeten hebben voor de minderbedeelden. Tijdens het bestellen van je kerstpakket kun je daar gelukkig ook echt vorm aan geven. Dit zou je doen door je pakketten te bestellen bij een aanbieder die van de omzet van elke bestelling een deel aan een goed doel doneert.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie