Afbeelding
Foto: Betuwebomen

Dit zijn de lekkerste soorten peren

25 november 2021 om 15:53 Partnercontent

In de supermarkt koopt u ze ongetwijfeld wel is, lekkere peren. Bij het kopen van de peren denk je al gewoon aan de lekkere zoete en sappige smaak. Maar, niet iedere peer is even lekker. Verschilt de kwaliteit dan per levering? Of misschien gewoon per supermarkt? Meestal zit er een andere reden achter, namelijk dat het verschillende peersoorten zijn. Maar wat zijn dan de lekkerste? Wij helpen u hier op weg!

Ten eerste is er een onderscheid te maken tussen perenbomen. De normale ‘’handperen’’ en stoofperen. We beschrijven hier eerste de normale peren en daarna de stoofperen.

1. Pyrus communis Conference

Hierbij staat Pyrus voor peer en is Conference de soort peer. Deze perenboom is één van de meest bekendste peren en heeft ook een lekkere smaak. Deze peer kan je herkennen aan zijn bruinere onderkant die naar boven groen wordt. Wanneer je gele peren ziet in de supermarkt, dan zijn ze overrijp!

2. Pyrus Doyenne du Commice

Bent u een zoete kauw? Dan wil ik u op het hart drukken om deze peer te proeven. Het is de meest zoete peer die er is en glijdt als ware echt over uw tong heen. De vraag is natuurlijk, hoe herkent u deze peer? Dat is niet al te moeilijk, want deze zijn veel bolliger. Niet rond als een appel, maar de nek van de peer is korter en dikker. Wij noemen deze peer ‘’Het kleine dikkertje’’.

3. Pyrus communis Beurré Hardy

Haal u beste frans maar uit de kast wanneer u een ietwat zure peer wilt gaan eten. Deze peer is, in tegenstelling tot de andere perenbomen, lichtzuur van smaak. Hij bijt wel heel lekker weg. De peer zit qua vorm tussen de Doyenne du Commice en de Conference in. Qua kleur is deze wat grover en heeft in het midden wat meer bruine vlekken.

4. Pyrus Gieser Wildeman

Niet de meest gegeten peer, maar wel de meest favoriete stoofperenboom. Met kerst is dit echt een lekkernij. Eet ze niet zo uit de hand, maar kook ze lekker. Ze zijn heerlijk zoet wanneer ze gekookt zijn, maar de peer is wel echt kleiner en de kleur is wat bruiner. Tip: koop een stoofperenboom voor in uw tuin, kost maar 15 euro en de stoofperen in de winkel worden steeds duurder.

5. Pyrus Saint Remy

Wilt u gewoon een keer wat anders proberen dan de Gieser Wildeman? Probeer dan deze stoofpeer is. Nadeel is wel, deze is echt wat minder zoet. Over het algemeen iets duurder, moeilijker te verkrijgen en volgens de meeste mensen iets minder lekker. Maar andere kant, sommige mensen vinden deze peer juist weer veel lekkerder dan welke peer dan ook… Moeilijke keuze.

6. De Kweepeer

Dit is een peer, appel en lijsterbes in één en volgens sommige mensen smaakt hij naar een pruim. Een mysterie dus. Eet deze peer niet rauw, dat gaat uw maag niet leuk vinden. Wanneer u de kweepeer stooft dan komen er heerlijke geuren vrij. De peer komt vooral veel voor rond de Kaspische zee en is daarom hier wat minder bekend. We raden het echt aan om een keer te proeven!

Uiteraard zijn er nog andere soorten, maar dit zijn de meest bekendste en lekkerste peren. Hopelijk helpt het bij uw volgende keuze! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie