Afbeelding
Foto: Shutterstock

Italië in trek bij Nederlandse vakantiegangers

2 februari 2022 om 07:19 Partnercontent

Het is druk op de websites van vakantieparken en campings in Toscane, Lombardije, Piemonte en Umbria. Deze Italiaanse streken zijn al jaren in trek bij de Nederlandse toerist. Het is er fijn vertoeven in de zomer! Niet alleen is het weer er vaak goed, ook valt er ontzettend veel te zien en te doen. Denk aan leuke plaatsen als Florence, Pisa en natuurlijk La Foce. Naast de verschillende campings en vakantieparken in Italië, doen ook de familiecampings in landen als Frankrijk en Spanje het goed. Daar het de afgelopen twee jaar lastig was om een vakantie naar het buitenland te plannen, genieten Nederlandse gezinnen nu optimaal van deze mogelijkheid. Ook reisbureaus zien dat het aantal boekingen op hoog tempo toeneemt.

Met de auto naar de mooiste streken van Italië 

Voor een stedentrip boekt men vaak vliegtickets, daar de tijd op de plek van bestemming vaak al beperkt is. In de zomerperiode, als gezinnen vaak al snel drie of vier weken vrij hebben, pakt men de auto. Kampeerspullen zijn lastig mee te nemen in het vliegtuig. Nog altijd krijgt kamperen de voorkeur bij veel gezinnen. Landen als Frankrijk, Spanje en Italië zijn goed aan te reizen; in twee dagen ben je er vaak al met een overnachting onderweg! In Toscane, maar ook in diverse andere Italiaanse streken, vind je tal van gezellige plaatsen, mooie natuurgebieden en een groot aantal familiecampings. Naast de Nederlanders die je er treft, kiezen ook veel Italianen zelf voor een verblijf op de camping. Het zorgt voor een hele gezellige sfeer.

Niet iedereen vertrekt naar Italië of Frankrijk 

Opvallend is dat een vakantie in eigen land de afgelopen jaren steeds populairder is geworden onder Nederlandse gezinnen. Zij merken dat ook Nederland ontzettend veel te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan de kuststreek, waar het fijn vertoeven is op de Nederlandse stranden. Gaat de voorkeur uit naar een natuurgebied, iets verder weg van de zee? Kies in dat geval voor een vakantiepark of camping op de Veluwe of bijvoorbeeld Betuwe. Wie het gevoel wil hebben echt even weg te zijn, strijkt neer in de provincie Limburg. Het glooiende landschap doet lijken alsof je in het noorden van Frankrijk zit.

Nederlandse vakantieparken zitten vol

Dat Nederlanders steeds vaker in eigen land blijven wordt ook opgemerkt door de Nederlandse vakantieparken. Zij geven aan dat de bezetting momenteel hoger is dan in de periode voor de uitbraak van de pandemie. Het past bij de beelden die we eind vorig jaar zagen; gezinnen verbleven massaal in vakantiehuisjes als gevolg van de vervroegde kerstvakantie. De parken bieden alle ruimte aan kinderen om zich te vermaken, daar waar ouders door kunnen werken in het huisje zelf. Het bleek de ideale oplossing voor veel gezinnen! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie