Afbeelding
Foto Shutterstock

Stoere gietvloer geeft je huis een industriële look

24 mei 2022 om 10:51 Partnercontent

Steeds vaker kiezen huishoudens voor een stoere PU gietvloer, in plaats van een vloer van laminaat, PVC of bijvoorbeeld hout. De keuze voor een PU gietvloer biedt je verschillende voordelen. Met dit type vloer geef je ruimtes in huis een industriële look, wat prachtig staat in combinatie met bijvoorbeeld houten meubels. Je kunt de vloer combineren met nagenoeg iedere interieurstijl. Welke interieurstijl gebruik jij momenteel in huis? Daarbij heeft een gietvloer een enigszins natuurlijke tint, door de subtiele kleurnuances die je hierin aan kunt brengen. In dit artikel lees je meer over de redenen om een gietvloer in huis te overwegen. Heb jij er al eens aan gedacht? 

Voordelen van een beton Ciré vloer 

Reeds werden een aantal voorbeelden genoemd van de voordelen van een beton Ciré vloer. Er zijn nog meer redenen om voor dit type vloer te kiezen. Denk bijvoorbeeld ook aan de duurzaamheid hiervan. Een gietvloer gaat over het algemeen veel langer mee dan een vloer van hout, laminaat of PVC. Dit heeft onder meer te maken met de speciale sealer die over een gietvloer wordt aangebracht. Het maakt dat de vloer goed beschermd is tegen krassen en een snelle slijtage. Daarbij kan onder meer een houten vloer beschadigd raken door vocht wat op de vloer terechtkomt. Bij een gietvloer hoef je hier niet bang voor te zijn. Je neemt de vloer eenvoudig af, als je kind bijvoorbeeld een glas drinken laat vallen. Ook handig in de gang! Je kinderen zullen af en toe met hun natte schoenen naar de woonkamer lopen. Bij een houten vloer moet je vrezen voor kringen; bij een gietvloer doe je dat niet.  

Combinatie van een houten vloer met een gietvloer 

Niet iedereen kiest er direct voor om de hele woning van een gietvloer te voorzien. De combinatie van een gietvloer in de keuken met een houten vloer is een goede middenweg. Het geeft de ruimte een strakke uitstraling met een industriële tint. Daarbij profiteer je van de voordelen van beide soorten vloeren. Een houten vloer oogt warm, terwijl een gietvloer je het voordeel biedt dat het laten vallen van wat vocht geen probleem is in de keuken. Het feit dat een gietvloer goed bestand is tegen vocht, maakt dit type vloer tot een goede optie voor de badkamer. Het is een fraai alternatief voor een betegelde vloer in deze ruimte.  

Gietvloer valt goed te combineren met vloerverwarming 

Naast de verschillende voordelen die reeds genoemd werden, biedt een gietvloer je de mogelijkheid deze te combineren met vloerverwarming. Zou je vloerverwarming onder een houten vloer gebruiken, dan gaat dit ten koste van het rendement hiervan. De vloerverwarming moet eerst het hout verwarmen, alvorens de temperatuur in de ruimte zelf stijgt. Bij een gietvloer speelt dat probleem veel minder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie