Afbeelding
Getty Images

De voordelen van een onderhoudscontract cv ketel

21 juni 2022 om 12:52 Partnercontent

Iedere Nederlander weet dat ze regelmatig hun huis moeten onderhouden. Dit doen we dan ook op veel verschillende manieren, zo maken we onze woningen bijvoorbeeld wekelijks schoon. Toch worden er nog wel eens wat apparaten in huis vergeten als we onderhoud aan het doen zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor de cv ketel, wat zeker goed onderhouden moet worden. In principe kun je dit zelf doen, al is het nog beter om hiervoor een specialist in te schakelen. Hiervoor kun je een onderhoudscontract cv ketel afsluiten, waardoor je diverse voordelen zult ervaren.

De voordelen van een goed onderhouden cv ketel

Het is dus van belang om je cv ketel goed te onderhouden, maar waarom is dat überhaupt het geval? Nou, allereerst zal goed onderhoud ervoor zorgen dat je ketel beter presteert. Niet alleen krijg je betere prestaties, je zult ook nog eens langer gebruik kunnen maken van het apparaat. Op de lange termijn bespaar je dus geld met behulp van een onderhoudscontract voor je cv ketel! Daarnaast werkt een ketel die goed onderhouden is door een expert ook efficiënter. Hierdoor heeft het minder energie nodig om je woning te verwarmen, je energierekening zal hierdoor verlagen. Je merkt dus al dat het zeker voordelig is om je cv ketel goed te onderhouden, wat je het beste kunt doen met een contract. Hieronder lees je waarom dit het geval is.

Betere veiligheid

Bovenstaand is al genoemd dat onderhoud van de cv ketel van belang is omdat het apparaat hierdoor beter gaat presteren en een langere levensduur krijgt, maar een onderhoudscontract afsluiten zorgt er ook nog eens voor dat de veiligheid vergroot wordt. De ketel maakt namelijk gebruik van grote hoeveelheden gas om je huis te verwarmen, wat potentieel voor gevaar kan zorgen. Cv ketel onderhoud door een specialist zal dit gelukkig voorkomen.

Goedkoop onderhoud

In principe moet je ieder jaar je cv ketel laten controleren en/of onderhouden door een expert, al zijn er ook mensen die ervoor kiezen om dit om de twee jaar te laten doen. Welke optie beter is, hangt onder meer van je ketel en zijn leeftijd af. Door dit te doen, zorg je ervoor dat je gebruik maakt van een efficiënte en veilige cv ketel. Veel geld kost dit bovendien niet, het onderhoudscontract zorgt er namelijk voor dat je per beurt minder betaalt.

Gratis ketel

Stel je voor dat je cv ketel ineens stopt. Je krijgt hem niet weer aan de praat en de monteur ook niet. Met een onderhoudscontract kun je dan een gratis ketel geïnstalleerd krijgen in je woning. Dit krijg je in bruikleen, vervolgens moet je dit maandelijks afbetalen. Zo hoef je dus niet flink te installeren om een nieuwe cv ketel te kopen, maar woon je toch in een warm huis.

Snelle service

Problemen kunnen zich altijd voordoen, ook al wordt de cv ketel nog zo goed onderhouden. Gelukkig kan een onderhoudscontract dan ook uitkomst bieden aangezien je snel een monteur aan de deur zult hebben om hopelijk je ketel te kunnen repareren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie