Afbeelding
Henk Hutten

Rood Wit '58 bezorgt vv Barneveld vierde nederlaag

15 oktober 2018 om 07:37 Sport/sport

VEENHUIZERVELD In een matige wedstrijd, waarin beide partijen een flink aantal basiskrachten misten, won Rood Wit met 3-1 van Barneveld, dat daarmee na vier wedstrijden nog steeds puntloos onderaan bungelt.

Rood Wit had in het eerste kwartier het meeste balbezit en dat leidde al in de 3e minuut tot de openingstreffer. Een lange bal van achteruit werd door Jessron Sahetapy gemist en Marcel van Nieuwenhuizen kon zo doorlopen op doelman Remon de Vlieger, die kansloos werd gepasseerd; 1-0. Nadat een tweede doelpunt van Rood Wit wegens buitenspel was afgekeurd door de warrig fluitende Petersen kwam Barneveld beter in de wedstrijd. Rood Wit viel ver terug en in de 24e minuut was Barneveld dicht bij de gelijkmaker. Na een goed lopende aanval schoot Adem Sanli buiten bereik van doelman René van Hemel op de paal. René van Hemel moest daarna nog tweemaal goed ingrijpen op schoten van Adem Sanli om de voorsprong vast te houden. In de 39e minuut moest ook hij echter zwichten. Adem Sanli liet een voorzet los, die via een verdediger achter de kansloze René van Hemel viel; 1-1. Vier minuten later kwam Rood Wit toch weer op voorsprong. Bram van Meerveld ging achter een dieptepass van Marijn van Meerveld aan en schoot onhoudbaar raak; 2-1. René van Hemel hield met een goede redding in de blessuretijd op een inzet van Albert Kamara de voorsprong tot de rust vast.

In de eerste tien minuten na de rust werd er nog aardig gevoetbald. René van Hemel haalde een vrije trap Mark Ecker uit de hoek en moest even later aan de bak om twee schoten van Larsson van Dijk uit zijn doel te houden. Daartussendoor was Rood Wit dicht bij de 3-1, maar Zeth Suripatty redde op de doellijn. Het voetbal werd er daarna niet beter op. In de 73e minuut viel de definitieve beslissing. Op een voorzet van Bart van Meerveld kopte Jeffrey Kleijer de 3-1 achter Remon de Vlieger. In de slotfase probeerden beide partijen nog wel verandering in de stand te brengen, maar dat lukte niet meer.