Albert van Nijhuis stapt van SDCP 2 over naar Rood Wit 1.
Albert van Nijhuis stapt van SDCP 2 over naar Rood Wit 1. Henk Hutten

Van Nijhuis heeft zin in Rood Wit'58-karwei

17 februari 2019 om 08:35 Sport/sport

PUTTEN ,,Ik heb ambities in het trainersvak en Rood-Wit'58 kwam op mijn pad. Ja, dan moet je niet te lang wachten." Albert van Nijhuis heeft zin in zijn eerste klus als hoofdtrainer. In Veenhuizerveld volgt hij Eddy Kraaij op.

Jurre Jochemsen

,,Ik ben op dit moment trainer van SDCP 2 op reserve-Hoofdklasseniveau en dat bevalt op zich heel goed, maar het lijkt me mooi om als hoofdtrainer te beginnen", zo liet de aanstaande coach maandag in de Barneveldse Krant al weten. ,,Ik heb plezier in het trainersvak en zou op termijn zelfs mijn TC1-diploma willen halen. Maar ja, om überhaupt deel te nemen aan de cursus voor dat diploma, ben je een hele tijd verder. Dat is helaas maar voor weinigen weggelegd, de markt met trainers is nu eenmaal overvol en er zijn veel afwijzingen. Het is niet makkelijk, maar dat neemt niet weg dat ik die ambities heb."

SPARTA NIJKERK Van Nijhuis speelde een groot deel van zijn spelersloopbaan bij FC Horst en Sparta Nijkerk. De spits speelde tot 2011 met de Nijkerkers in zowel de Hoofdklasse als de Topklasse en was ieder seizoen topscorer. De oefenmeester kwam als speler ook uit voor VVOG en SDC Putten.

De in Putten woonachtige oefenmeester wil met Rood Wit'58 een stabiele derdeklasser worden. Momenteel is daar overigens geen sprake van, de club die de wedstrijden en trainingen afwerkt op sportpark De Eendracht, staat in de onderste regionen van de derde klasse B. ,,Rood Wit kwam op mijn pad en van het één kwam het ander", zo vervolgt de 41-jarige coach. ,,Ik had goede gesprekken met het bestuur en ik stap dus in. Het wordt mijn eerste klus als hoofdtrainer en daar kijk ik naar uit. Ik zoek en zocht zowel als trainer als speler naar plezier en ambities. Bij Rood Wit zit er rek in de spelersgroep en ik hoop dat ze in de derde klasse blijven. Dan zou het mijn taak volgend seizoen zijn om er een steeds stabieler wordende derdeklasser van te maken. Daar ga ik vol voor, ik wil er namelijk alles uithalen altijd."

Toch richt de trainer - in het dagelijks leven inkoper bij de technische dienst van houtbedrijf Presswood in Ermelo - het vizier eerst nog een tijdje op SDC Putten. ,,Dat is op dit moment 'mijn cluppie', zo realistisch ben ik ook. Natuurlijk ben ik de laatste periode ook al veel bezig geweest met Rood Wit, maar dat laatste komt daarna wel weer. Ik wil mij met SDCP 2 handhaven op dit niveau in de reserve-Hoofdklasse."

ASSISTENT Dit is overigens niet zijn enige klus geweest op De Putter Eng. ,,Zeker niet, ik ben ook nog assistent geweest van hoofdtrainer Bert van Hunenstijn bij het eerste elftal. Nu ben ik bezig aan mijn tweede jaar als trainer van het tweede. Als ik hier komende zomer vertrek, heb ik er in totaal vijf jaar gezeten. Dan wordt het dus tijd om mijn horizon te verbreden."

NIET VOOR DE WIND Rood Wit is overigens nog niet zeker van een langer verblijf in de derde klasse. Het team van Eddy Kraaij staat op de voorlaatste plaats en laat alleen VV Barneveld onder zich. Rood-Wit'58 speelt zaterdag thuis tegen nummer 9 Hoevelaken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie