De Meeuwen promoveert naar Hoofdklasse na winst in Veenendaal op SKF

16 april 2022 om 16:55 Sport Deel je nieuws

De Meeuwen verslaat SKF en promoveert naar de Hoofdklasse

Bij zijn terugkeer, nu als trainer, begin 2020 zei trainer Ruud Willemsen het al: “Mijn streven is in de Hoofdklasse te komen en te blijven”.  Nu, ruim twee jaar na zijn komst, stond de Meeuwen voor de opgave om de wens van de trainer te vervullen.  Daarvoor moest afgelopen zaterdag 16 april in Veenendaal SKF verslagen worden.  Na de 24-21 winst in Putten een week eerder, geen makkelijke opgave.

Dat bleek na het beginsignaal van arbiter Erik de Wilde.  De thuisploeg ging het beste met de zenuwen om.  Waar de Meeuwen grossierde in balverlies, wist de geelblauwe formatie de korf wel te vinden. Yoran Willemsen wist de korf te vinden voor de Puttenaren, maar zag na vijf minuten dat SKF een bliksemstart had gemaakt en 5-1 voorstond.  Bij 6-1 leek de Meeuwen te beseffen dat er een tandje bij moest.  Laura van Winkoop en Romy Bijsterbosch verkleinden het gat naar 6-3.  SKF deed wat terug.  Renske Arendsen (tweemaal) en Jarin Bruinekreeft gaven de stand een wat dragelijker aanzien (7-6).  Een tussensprintje van de Meeuwen boog een 9-6 achterstand om in een 9-11 voorsprong bij het aanbreken van de rust.

Na rust had de Meeuwen het heft steviger in handen, al was SKF bij 11-12 en 14-16 in de buurt.  Echter wisten de Meeuwen op de beslissende momenten steeds weer te scoren.  Een smet op de wedstrijd bij 15-20 was een op het oog ernstige blessure bij een SKF dame.  Met nog twintig seconden op de klok floot de Wilde daarom af en kon het feest bij de Meeuwen beginnen. In het seizoen 2022-2023 komt de Meeuwen in de zaal in de Hoofdklasse uit!  Een mooie prestatie van team en staf! 

Doelpunten: Renske Arendsen 6, Jarin Bruinekreeft 5, Ezra Bijsterbosch 3, Yoran Willemsen 2, Romy Bijsterbosch  1, Jasper Luitjes 1, Cornee IJsenagger 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie