De C t/m 13 jaar, C t/m 16 jaar, B t/m 16 jaar en B 20 jaar en ouder
De C t/m 13 jaar, C t/m 16 jaar, B t/m 16 jaar en B 20 jaar en ouder Eigen foto

Succesvol NK voor Jazzdans Orion

Sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 25 juni reisden sporters uit heel Nederland af naar Ahoy Rotterdam voor de Nederlandse Kampioenschappen van vijf verschillende sporten. Hier vond onder andere het Nederlands Kampioenschap Jazzdans plaats waar Jazzdans Orion met vier selectiegroepen vertegenwoordigd was. Na verschillende voorrondes hadden de C t/m 13 jaar, C t/m 16 jaar, B t/m 16 jaar en B 20 jaar en ouder genoeg punten behaald om een plekje op het Nederlands Kampioenschap in Ahoy te veroveren. 

In alle vroegte vertrokken twee afgeladen bussen met dansers en supporters vol spanning en enthousiasme vanuit Putten richting Rotterdam voor deze belangrijke dag. 

De C t/m 13 jaar onder leiding van Mariska van Beveren en Zoë Kamphuis heeft in Ahoy laten zien waar zij het hele seizoen keihard voor getraind hebben. De meiden zijn voor hun enthousiaste optreden beloond met 16.20 punten waardoor zij een meer dan verdiende derde prijs mee naar huis mogen nemen. 

De meiden van de C t/m 16 jaar onder leiding van Manouk van Beek en Demi Hijwegen hebben met hun overtuigende en stralende optreden laten zien waarom zij deze plek in Ahoy verdiend hadden. Met 16.30 punten hebben zij een vijfde plek behaald waar deze meiden enorm trots op mogen zijn.

De B t/m 16 jaar onder leiding van Floor de Roos heeft de jury met hun schitterende dans compleet weten te overtuigen. Zij wisten met 24.60 punten alle tegenstanders in hun categorie achter zich te laten waardoor de B t/m 16 jaar zich terecht een jaar lang bondskampioen mag noemen! 

De B 20 jaar en ouder onder leiding van Anne de Roos wist dankzij hun krachtige dans en indrukwekkende beleving de hele zaal omver te blazen. De jury was zichtbaar onder de indruk en heeft de groep beloond met een tweede plek en een puntentotaal van maar liefst 25.10 punten waarmee zij maar een fractie van de winst verwijderd waren.

Bij terugkomst in Putten werden alle deelnemers met vuurwerk onthaald door een grote groep supporters waarmee deze geslaagde dag feestelijk is afgesloten. Wij zijn enorm trots op de geweldige prestaties van al onze dansers en zullen hier nog lang van nagenieten.

Aanstaande zaterdag 2 juli zijn deze NK toppers en alle andere groepen van Jazzdans Orion voor een laatste keer dit seizoen in het Schaffelaar Theater in Barneveld te bewonderen. Tickets voor deze grootse seizoensafsluiting zijn nog te koop via de site van het Schaffelaar Theater.

De C t/m 13 jaar o.l.v. Mariska van Beveren en Zoë Kamphuis
De C t/m 16 jaar o.l.v. Manouk van Beek en Demi Hijwegen
De B t/m 16 jaar o.l.v. Floor de Roos
De B 20 jaar en ouder o.l.v. Anne de Roos
advertentie
advertentie
Afbeelding
Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven 8 aug, 11:02
Afbeelding
Wasdroger in brand op bovenverdieping restaurant 6 aug, 19:32
Afbeelding
Binnen bij Bezoekerscentrum Nunspeet: Ontdek de Veluwse natuur Uitjes in de regio 6 aug, 15:05
Logo
Afbeelding
Historisch museum De Tien Malen: een kijkje in de geschiedenis van Putten Uitjes in de regio 5 aug, 15:21
Afbeelding
Echte mensen bij het Marius van Dokkum Museum Uitjes in de regio 5 aug, 14:46
Afbeelding
Geslaagde start van kermis Putten 5 aug, 09:16
Afbeelding
Provincie Gelderland vaart voor het eerst mee met Pride Amsterdam 5 aug, 08:45