Tim Paalman, Sem van der Velden, Luca Balke, Simon Paalman en Micha Evers
Tim Paalman, Sem van der Velden, Luca Balke, Simon Paalman en Micha Evers G.V. Orion Putten

Gouden medaille mee naar Putten met turners G.V. Orion

5 februari 2023 om 20:41 Sport Deel je nieuws

Op zaterdag 4 februari werden in Didam de regionale team- en individuele wedstrijden turnen heren georganiseerd. Voor sommige turners hun eerste wedstrijd van het seizoen, voor andere een belangrijke wedstrijd om kans te maken op een plaats voor de landelijke wedstrijden later dit seizoen.

Al vroeg in de ochtend was het de beurt aan Micha Evers en Simon Paalman. Zij kwamen samen met de turners van Elistha Elst uit in een mixteam in de categorie Pupil C. Een spannende dag, omdat het voor de mannen hun eerste wedstrijd was. Vooraf werd er al een keer samen getraind, goed voor de teamgeest! Dat was ook tijdens de wedstrijd te zien, samen turnden zijn heel mooie oefeningen. Micha behaalde zijn hoogste punten op het onderdeel sprong. Simon behaalde op het onderdeel brug mooie punten voor het team. Dit bleek uiteindelijk genoeg voor een gouden medaille, wat ontzettend goed gedaan samen!

Luca Balke, Tim Paalman en Sem van der Velden turnden eveneens in een mixteam, maar dan met Achilles Wil in de categorie Jeugd C. Na hun vorige wedstrijd was er niet zoveel tijd om te trainen, maar ze waren erop gebrand om een nog beter resultaat neer te zetten dan de vorige keer. Luca turnde een heel mooie oefening op sprong, Tim deed dat op vloer en Sem op ringen. Zo waren de mannen binnen het team echt aan elkaar gewaagd. Helaas bleek hun inzet opnieuw net niet genoeg, maar een 4e plek is er ook één om trots op te zijn.

Jens Zwijnenberg kwam uit in de categorie Jeugd B. Een spannende dag, want ook plaatsing voor de landelijke wedstrijd kon verdiend worden. Jens begon zijn wedstrijd sterk op het onderdeel ringen, maar maakte wat kleine foutjes op de volgende toestellen. Op het onderdeel vloer zette hij dit weer recht met een fantastische oefening, waar hij zelfs complimenten van de jury voor kreeg. Uiteindelijk behaalde Jens een mooie 12e plaats in dit grote deelnemersveld. Spannend of het voldoende is voor de landelijke wedstrijden, nog even afwachten!

Jarrik van Losenoord en Santino Oudekotte sloten de dag in de categorie Junior I C. Ook zijn begonnen hun wedstrijd op het onderdeel ringen. Een lastig onderdeel voor de mannen, maar ze turnden een heel mooie oefening en konden zo goed bijblijven in dit grote deelnemersveld. Jarrik behaalde daarna zijn beste resultaten op de onderdelen brug en voltige. Santino deed dit op sprong en vloer. Uiteindelijk werd Santino 20e en Jarrik 12e. Ook zij zitten in de wachtkamer voor een ticket voor de landelijke wedstrijd.

Op zaterdag 1 april is er nog een wedstrijd in deze voorjaarscompetitie. Na 10 februari hopen we te horen welke turners er van Orion Putten deel zullen nemen in de landelijke competitie. 

Simon Paalman en Micha Evers
Santino Oudekotte, Jens Zwijnenberg en Jarrik van Losenoord
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie