Afbeelding
Putten Power Run 2022

Putten Power Run terug naar vrijdag na Hemelvaart en betrekt centrum bij evenment

26 april 2023 om 09:48 Sport Deel je nieuws

De Stichting Putten Power Run organiseert ook dit jaar weer het hardloopevenement van Putten. Dit jaar wordt er voor een andere opzet gekozen, waarbij de lopers meerdere rondes rondom het centrum lopen. Daarnaast is er ook zoals in de beginjaren weer een kidsrun.

Op vrijdag 19 mei zullen de jongere kinderen van 4 t/m 7 jaar aftrappen om 16.30 uur met de kidsrun van 650 meter rondom het dorp. Een half uur later zal de leeftijdsgroep van 8 t/m 11 jaar het startschot krijgen om hun ronde van 2,5km af te leggen. Ditzelfde rondje zullen alle deelnemers van 12 jaar en ouder een uur later 2 of 4x voltooien om zo hun afstand van 5km of 10km te lopen.

Er is bewust gekozen voor een nieuwe opzet om meer levendigheid rondom het parcours te creeren. De route start zoals bij de voorgaande edtities weer op het Fontanusplein naast de Hertogh. Via de Molenstraat, de Lage Engweg en de Voorthuizerstraat zullen de lopers bij de rotonde nabij restaurant Het Paradijs het dorp inkomen. Rondom het (met Koningsdag zogeheten) Oranjeplein zal het publiek met muziek ervoor moeten zorgen dat de deelnemers met vleugels door de Kerkstraat het centrum doorsteken om weer terug te keren op het Fontanusplein. De lopers van de 5km doen dit rondje daarna nog één keer en de lopers van de 10km nog drie keer.

We willen met deze opzet niet alleen een mooi evement voor de lopers verwezenlijken, maar ook het publiek en alle inwoners van Putten een mooie en gezellige avond geven. Op twee punten zal er dus gezelligheid zijn waarbij de horeca is betrokken. Na afloop zal er bij De Hertogh een DJ draaien van 19.00 uur tot 22.00 uur. Met een beetje mooi weer erbij hopen we op een fantastische dag voor ons centrum en de inwoners.

Door onze vele trouwe (en nieuwe) sponsoren kunnen wij dit evenement ieder jaar weer organiseren. Na aftrek van alle kosten kunnen wij tevens een mooi bedrag doneren aan een goed doel wat dit jaar net zoals vorig jaar ‘Putten Roemenië Moldavië’ is.

Het aantal inschrijvingen is op het momentvan schrijven de 300 overschreden. Online inschrijven kan tot vrijdag 19 mei 12.00 uur. Onder de deelnemers wordt een weekend rijden in een cabrio van Ekris BMW Nijkerk verloot.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie