De Meeuwen is na de nederlaag tegen SKF nog niet veilig.
De Meeuwen is na de nederlaag tegen SKF nog niet veilig. Eigen foto

Trainer Rietel hekelt instelling van De Meeuwen tegen SKF: ‘Dramatisch, vooral in de eerste helft’

22 mei 2023 om 09:10 Sport

PUTTEN De Meeuwen had zaterdag verdedigend geen antwoord op de scherpte van SKF en moest dat bekopen met een 25-19 nederlaag. Trainer Arjan Rietel was ontevreden over de instelling van de Puttense korfballers. „Die was dramatisch, vooral in de eerste helft.”

De Meeuwen keek bij rust al tegen een 13-5 achterstand aan, nadat de score tot 6-5 redelijk gelijk op ging. „De echte wil om een wedstrijd te winnen en je duels te winnen ontbrak, vond ik. Ik zag het al bij het inschieten, dat was bij ons gezapig en daar was SKF veel scherper dan wij. Dat zag je ook terug in de scores; zij scoorden al na 30 seconden en kwamen in zo’n flow dat ze zelfs vanaf een meter of negen met één hand scoorden”,aldus Rietel.

INHAALRACE

SKF speelde geduldige aanvallen, waarbij De Meeuwen moeite had om rebounds te pakken en het spel van SKF te ontregelen. Pas bij 15-5 werd de flow van SKF doorbroken en vanaf 19-10 startte De Meeuwen een inhaalrace, die bij 20-17 en 22-19 echter stagneerde. „Wij konden een paar keer op twee punten komen en in zo’n mindere periode van SKF moet je dan toeslaan. In die fase vielen we toch weer terug in ongeduldig spel en de verkeerde keuzes maken. Onze tweede helft was redelijk, maar we verloren verdiend, omdat de eerste helft zwaar ondermaats was.

MOEILIJK SLOT

De Meeuwen wacht na Pinksteren nog een zwaar slot van de competitie met de top-drie KVS, Die Haghe en Dindoa als tegenstanders. „We willen het hun zo moeilijk mogelijk maken, maar moeten dan uit een ander vaatje tappen om niet nog een plek te zakken. De intrinsieke motivatie moet beter.”

Overgangsklasse B: SKF – De Meeuwen 25-19 (13-5)
Scores De Meeuwen: JarinBruinekreeft 5, Marrit van de Kamp 3, Dorinda Kleijer 3, Romy Bijsterbosch 2, CorneeIJssennagger 2, Yoran Willemsen 2, Lars de Kruijf 2.