Jordy van Selm in duel met Argon speler Cas Jansen.
Jordy van Selm in duel met Argon speler Cas Jansen. Aalt Kamp

SDC Putten zakt verder weg na nieuwe nederlaag

27 maart 2023 om 11:38 Voetbal

PUTTEN SDC Putten verloor tegen Argon voor de derde zaterdag op rij in de competitie. Het elftal van Mark Bakker zag kort voor rust in een paar minuten tijd een 1-0 voorsprong veranderen in een 1-2 achterstand. Na rust kwam in de score geen verandering meer.

Bakker vond de eerste 20-25 minuten nog wel goed. „Maar nog niet van het niveau wat we kunnen en hebben laten zien. We kwamen na 18 minuten wel terecht op 1-0 voorsprong door Jesse Schuin. Steyn van Ark speelde de bal in de loop van Kevin Schmidt, die hem goed meenam en voorgaf op Jesse. De tegenstander had in die fase niet zoveel te vertellen.”

Maar kort voor de pauze ging het uit het niets helemaal mis, wat werd ingeleid door een ongelukkig moment. „Keeper Thodorie Velanas probeerde een hoge bal te pakken maar knalde met bij het neerkomen op een aanvaller. Door de botsing moest hij de bal loslaten en de rebound werd ingeschoten door Max Oliemans. Het was een heel bepalend moment. Na 1,5 minuut blessurebehandeling speelde Argon de bal diep op Max Oliemans die sneller was dan de verdedigers en ook de 1-2 er in schoot. Die tweede goal was een flinke klap die pijn deed.”

In de rust moest Bakker vier spelers wisselen. „Ook dat is bijzonder en nog nooit eerder voorgekomen. Naast Thodorie, die niet verder kon, had Daan Wierenga al na 6 minuten een flinke schop gekregen waarbij zijn enkel dubbel ging. Kevin Schmidt had een tik tegen zijn kuit gekregen en kon ook niet meer verder. Noevel Kasmi had zijn tweede gele kaart kunnen krijgen, ik kon geen risico nemen.”

Met Joar Terpstra, Jefta van den Broek, Giovanni Hiwat en Josh van Lier als invallers moest SDC na rust in de achtervolging. „We hadden tijd nodig om in ons spel te komen en kregen geen druk op de bal. Aan het eind van de wedstrijd werd het echt slecht weer en werd het lastig om nog tot goede kansen te komen. Argon had vanuit de omschakeling de betere kansen. Voor ons kreeg Jesse Schuin nog een mogelijkheid.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie