Man of the Match Mark Bouwman achtervolgt de maker van het eerste Leusdense doelpunt Mano Bakkenes.
Man of the Match Mark Bouwman achtervolgt de maker van het eerste Leusdense doelpunt Mano Bakkenes. Aalt van de Kamp

SDC Putten verliest van concurrent Roda’46 en heeft het bereiken van de nacompetitie niet meer in eigen hand

15 mei 2023 om 13:08 Voetbal

PUTTEN SDC Putten heeft na een 0-2 nederlaag tegen Roda’46 het bereiken van de nacompetitie niet meer in eigen hand. De concurrent uit Leusden en ZOB passeerden de Puttenaren op de ranglijst. „Een domper tegen een directe concurrent, dit is zwaar balen”, zegt trainer Ton Cornelissen.

SDC Putten kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar Giovanni Hiwat vond de Leusdense goalie op zijn weg. Niet veel later was het aan de overkant wel raak. Mano Bakkenes opende de score voor de gasten. „De goal viel uit een omschakelmoment. Daarna hebben wij de hele eerste helft geprobeerd met een goede spelopvatting de opening te vinden. Ik denk dat we wel 75 procent balbezit hadden, maar in het strafschopgebied waren we op de momenten dat het moest niet scherp en efficiënt genoeg om de gelijkmaker aan te tekenen. En eerlijk gezegd hebben wij ook geen legio kansen gecreëerd.”

RODE KAART

Een kwartier na rust viel de beslissing. Eerst scoorde Tristan Wallet de 0-2, kort daarna gevolgd door de tweede gele kaart voor rechtsback Noevel Kasmi. De eerste kreeg de verdediger voor praten, de tweede voor een overtreding rond de middenlijn. „Ik heb de scheidsrechter gevraagd wat Noevel gezegd had en hoorde dat hij vond dat de keeper van Roda’46 steeds veel te lang deed over spelhervattingen. Er waren meer spelers aan het mekkeren en dit was een opeenstapeling. De tweede gele kaart gebeurde door felheid in een duel. Dan doe je dingen die je beter niet kunt doen en dat gebeurt helaas.”

POVER

SDC Putten switchte van systeem om er een slotoffensief uit te persen, maar gescoord werd er door beide ploegen niet meer. ,,Met drie man achterop hielden we een veldoverwicht, maar in de resterende twintig minuten lukte het ons ook niet. De keeper en de achterhoede hebben het verdedigend wel perfect gedaan. Voorin was het te pover.”

AFHANKELIJK

De concurrentie wist afgelopen weekeinde wel te winnen. SDC Putten (35 punten) moet nu Roda’46 en ZOB (beide 37 punten) voor laten gaan in de strijd om plek vier. NSC Nijkerk (34 punten) kwam tot op een punt. Zaterdag speelt SDC Putten uit bij De Bilt, de week erna moeten Cornelissen en zijn manschappen naar ZOB. „We blijven afhankelijk van anderen.”

1A: SDC Putten - Roda’46 0-2 (0-1). 8. Mano Bakkenes 0-1, 64. Tristan Wallet 0-2. Rode kaart: 68. Noevel Kasmi (SDC Putten, twee keer geel)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie