Kevin Schmidt, de maker van de 6-1, in actie voor SDC Putten.
Kevin Schmidt, de maker van de 6-1, in actie voor SDC Putten. Foto: Aalt van de Kamp

SDC Putten mag dankzij zesklapper tegen ZOB meedoen aan de nacompetitie om promotie naar vierde divisie en treft Zuidvogels

30 mei 2023 om 09:07 Voetbal

PUTTEN Dat waar weinig mensen nog rekening mee hadden gehouden, gebeurde toch nog. SDC Putten mag na een seizoen vol ups en downs de nacompetitie in voor promotie naar de vierde divisie. De Puttenaren rekenden zelf overtuigend af met ZOB (6-1) en hoorden dat NSC Nijkerk in de extra tijd gelijkspeelde tegen Roda’46 (1-1).

Hierdoor eindigden SDC Putten, Roda’46, De Meern en NSC Nijkerk op 38 punten, maar pakte SDC Putten op basis van het beste doelsaldo (+18) de vierde plaats en neemt het de tweede periode over van kampioen BOL. “Ik moest even laten bezinken wat er was gebeurd. Het enige wat wij moesten doen is niet achterom kijken of vooruitkijken maar ons eigen ding doen. Goed afsluiten voor de club en voor jezelf. Dat was het belangrijkste en dat hebben we gedaan”, kijkt Nico Beijnen terug.

BOOST

Het was voor SDC Putten  de taak om terug te gaan naar de basis. Maar doordat ZOB al na 3 minuten de leiding nam door een kopbal van Julian Mul, begon het duel voor de thuisploeg met een domper. “De eerste 20-25 minuten werden we overlopen door ZOB. Tijdens een drinkpauze hebben we het elftal omgezet en gingen we anders in de posities spelen. Daarna konden we meer druk op ZOB krijgen.” Vier minuten voor rust resulteerde dit in de 1-1 van Giovanni Hiwat, die via Lars Dekker en Matthew van Duinen de diepte in werd gestuurd. “Dat gaf natuurlijk een boost. In de rust hebben we nog een keer benadrukt dat we de druk er op moesten houden en zo kansen konden creëren.”

RUIMTE

Twee minuten na rust resulteerde dit al in de 2-1 van Hiwat, gevolgd door de 3-1 van Van Duinen weer vier minuten later. “Door die voorsprong en het feit dat ZOB ook moest winnen, kwam er daarna zoveel ruimte. Daar hebben wij optimaal van geprofiteerd.” In de 68e minuut completeerde Hiwat zijn hattrick en maakte er zo 4-1 van. Van Duinen tilde even later de score naar 5-1, waarna Kevin Schmidt voor het slotakkoord zorgde en het halve dozijn complet maakte: 6-1. “Het team verdient een groot compliment voor hoe ze het met elkaar omgedraaid hebben. We zijn ook weleens kritisch, maar dit is een zeer positief einde.”

DOELSALDO

Na afloop wist SDC Putten dat het in elk geval zeker was van directe handhaving. Argon verloor met 1-0 van De Meern en NSC Nijkerk zag op de valreep hoe Roda’46 de gelijkmaker aantekende. Uiteindelijk was het doelsaldo van doorslaggevend belang. “We hebben als club van te voren bepaald dat het kampioenschap de doelstelling was, maar ik was daar genuanceerder in en vond dat we voor een periodetitel moesten spelen. We hebben verzuimd om bovenin mee te doen, daar waren we niet stabiel genoeg voor. Dat het na zo’n bizarre laatste competitieronde toch nog positief afloopt, is bijzonder.”

NACOMPETITIE

SDC Putten speelt nu dinsdagavond in Huizen tegen HSV De Zuidvogels. Eerder dit seizoen werd het 1-1 in Putten en in de return 3-0 voor de ploeg uit ‘t Gooi. “Zuidvogels is de favoriet, maar wij moeten onze huid duur verkopen. Uiteindelijk staan we hier en moeten we ook proberen er wat van te maken.”

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie