PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Putten

Subsidie voor Puttense sportsector

Politiek
Foto: BDUmedia
27 okt 2020, 10:27
De grootste huurders van de buitensportaccommodaties kunnen niet voldoen aan hun financiële verplichtingen.
De grootste huurders van de buitensportaccommodaties kunnen niet voldoen aan hun financiële verplichtingen.
PUTTEN

Het college van burgemeester en wethouders heeft een coronasubsidie toegekend van 10.000 euro aan de Stichting Buitensport Putten en een subsidie van 30.000 euro aan de Stichting Sportaccommodaties SDC Putten.
Als onderbouwing geeft het college aan dat de sportsector hard geraakt wordt door de coronacrisis. ,,Dit geldt voor sportverenigingen, maar ook voor de beheerstichtingen. Sportverenigingen hebben zich bij de gemeente gemeld met de vraag om financiële ondersteuning. Binnen het pakket aan ondersteuningsmaatregelen die landelijk, regionaal en lokaal voor de sportsector beschikbaar zijn, biedt deze subsidie financiële ondersteuning aan de beheerstichtingen die in ernstige financiële problemen zijn gekomen als gevolg van COVID-19. Op dit moment kunnen zij niet meer voldoen aan hun financiële verplichtingen.”

,,Met de ondersteuning van deze twee beheerstichtingen behouden we een gezond sportklimaat en een goede infrastructuur. Hiermee dragen wij bij aan een sociale en aantrekkelijke gemeente”, vindt het college. ,,Onze beheerstichtingen zijn hierbij van cruciaal belang. Zij zorgen ervoor dat accommodaties er kwalitatief goed bij liggen. Normaliter be..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie