,,De timing is misschien opmerkelijk, maar wel heel bewust”, geeft woordvoerder Heidi Otten namens de veiligheidsregio aan. ,,Waren we een week later met dit besluit gekomen, dan hadden sommige campings misschien al vol gestaan. Om teleurstellingen te voorkomen zijn we donderdagavond met dit bericht gekomen. 

Otten legt uit dat specifiek toilet-, was- en douchevoorzieningen dicht moeten blijven. ,,We zien dat de kans op besmetting met corona op deze plekken groot is. Dat willen we voorkomen. Ook kan de beperkende maatregel van 1,5 meter afstand hier niet goed uitgevoerd worden. Het is geen vakantietijd, het is crisistijd.”  

HANDHAVEN Daar sluit woordvoerder Toon Schuiling van de gemeente Putten zich bij aan. ,,We hebben deze maatregelen donderdagavond gelijk aan alle campings gecommuniceerd en staan goed met hen in contact.” Volgens hem gaat de gemeente de maatregelen zeker controleren. ,,Bij het niet naleven van het verbod zullen we uiteraard gaan handhaven.” 

Hoe hygiënisch je ook bent, in een toiletgebouw zitten bacteriënDat begrijpt Danielle Geurtsen van Parkcamping ‘t Ravenest. Ze heeft ,,veel begrip" voor de maatregelen die de Veiligheidsregio treft. ,,Hoe hygiënisch je ook bent, in een toiletgebouw zitten bacteriën.” De deur van het gebouwtje zou eigenlijk morgen open gaan. Nu blijft de deur in ieder geval tot maandag 6 april gesloten. 

Dat betekent overigens niet dat het toerveld van de camping aan de Schovenhorsterveldweg helemaal dichtgaat. ,,Zoals ik het besluit lees, blijven gasten wel welkom. Dus gasten die zelfvoorzienend zijn, met een eigen badkamer in de caravan bijvoorbeeld, kunnen nog wel komen.”  

DERDEN In totaal heeft ‘t Ravenest twintig kampeerplaatsen. Daarnaast staan er ook nog tachtig chalets op het park. Daarvoor nam Geurtsen al eerder maatregelen. ,,Gasten mogen geen derden meer op het park uitnodigen. Dat is belangrijk voor de veiligheid van andere gasten en van onszelf.” 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

(Parkcamping 't Ravenest.)  

Verder draait dat deel van het park gewoon door. ,,De chalets zijn allemaal zelfvoorzienend. We zien dat een deel van de gasten ook gewoon blijft komen. Het is toch fijn om er in deze tijd even uit te gaan en op de Veluwe van de rust te genieten.” 

Financieel zal de parkcamping deze periode wel doorkomen, zo is de verwachting. ,,We hebben namelijk een vrij stabiel inkomen van de chalets. Het is jammer dat het toerveld niet open kan, maar gezondheid is het belangrijkste”, sluit Geurtsen af.

Minicamping Gervense Heide in Putten en Camping De Vriendschap in Koudhoorn wilden niet reageren op vragen van De Puttenaer. 

Door: Rik Bronkhorst