Leeftijd: 39 jaar.

Woonplaats: Putten.

Burgerlijke staat: Getrouwd met Agnes. Samen hebben we vier kinderen.

Beroep: Kerkelijk werker in de Andreaskerk. 

Vrijwilligerswerk: Ik ben MR-lid van BmdB de Akker (school van onze kinderen) en heb wat vrijwilligerstaken bij KV De Meeuwen (omdat onze kinderen daar sporten).

Hobby´s: Spelletjes doen, gitaar spelen, vrienden ontmoeten, hardlopen en samen sporten.

U bent betrokken bij de Andreaskerk. Wat doet u daar precies? Mijn werk binnen de Andreaskerk bestaat vooral uit het organiseren van het jeugdwerk (met een groep enthousiaste jeugdleiders), pastorale gesprekken voeren met jongeren en jongvolwassenen. Daarnaast leid ik jongeren- en gezinsdiensten.

De jeugd betrekken bij het geloof lijkt één van uw speerpunten te zijn. Hoe is dat zo gekomen en waarom is dit belangrijk? In mijn leven heb ik twee grote passies: de Here God en jongeren. In het werk dat ik nu doe komen beide samen. Voor mij is God de basis van alles wat ik doe. Ik weet dat ik een geliefd kind van God ben. Een God die onvoorwaardelijk van je houdt, dat is toch geweldig? Dat is de beste boodschap om tegen jongeren (en ouderen) te mogen vertellen. Werken met kinderen en jongeren heb ik altijd erg graag gedaan. Ik kan genieten van de manier waarop zij in het leven staan: kinderen meestal vol vertrouwen en jongeren onderzoekend en ontdekkend. Daarnaast gaat er heel veel mis in de wereld waar kinderen en jongeren de dupe van zijn. Ik ondersteun hen graag in momenten die moeilijk zijn.

Wat zijn de mooie momenten die u in uw werk meemaakt? Er zijn veel mooie momenten in mijn werk: een gave Alpha-avond; een ontwapenend antwoord van een kind; een mooi gesprek tijdens een wandeling; samen bidden en zingen tijdens een mannenweekend; een tof spel tijdens het jeugdweekend; een ontroerend lied tijdens een jongerendienst; met de gemeente op reis naar Peru. En dit zijn er nog maar een paar.

Maakt u ook wel eens verdrietige momenten mee? Natuurlijk. In ieders leven zijn verdrietige momenten. Ik werk veel met mensen, vaak juist tijdens verdrietige of moeilijke momenten. Maar juist die momenten zijn heel waardevol. Moeilijke momenten delen verdiept onderling contact. Om op deze momenten met mensen te mogen bidden vind ik een voorrecht. 

Hoe hebben de afgelopen weken er voor u uitgezien? In de periode dat de basisscholen gesloten waren heb ik dagopeningen voor kinderen mogen verzorgen. Dat deed ik door dagelijks een filmpje op www.dagopening.nl te plaatsen. Inmiddels gaan de kinderen weer naar school, dus ik ben daarmee gestopt. In de laatste twee weken kijken we ook vooruit naar jeugdwerk na de zomervakantie. Hoe organiseer je jeugdwerk binnen de richtlijnen van het RIVM? Dat is een flinke uitdaging. 

Welke gevolgen heeft de coronacrisis voor u en uw omgeving? Juist deze periode heeft mij nog meer geleerd dat mensen zoeken naar zekerheden op meerder vlakken: financieel; opleiding; werk; relatie; status en noem zo maar op. Deze periode leert mij opnieuw dat niets zeker is. Alles kan zomaar wegvallen. Maar het is wel zeker dat God van elk mens houdt en op zoek is naar een relatie met hen. Dat blijft het allermooiste nieuws. 

Ons leven veranderde wel, want ineens waren wij ook meester en juf van onze kinderen. We hebben een intensieve, maar heel waardevolle tijd gehad met ons gezin. Stiekem heb ik eigenlijk wel genoten dat er niet zoveel hoefde: geen trainingen voor de kids, rustig met z’n allen eten. 

Wat zijn de positieve dingen die u meemaakt in deze coronatijd? Veel mensen kijken naar elkaar om, dat vind ik mooi om te zien. Mensen worden stilgezet. Er komt tijd voor vragen als 'waarom doe ik wat ik doe?' Daarvoor waren we vaak ‘te druk’. Er ontstaan veel creatieve initiatieven, die bijna onmogelijk leken. Kijk maar hoe winkeliers, sportverenigingen, families en kerken ineens op een andere manier verbinding zochten. Van die creativiteit kan ik wel genieten.

Artikel gaat verder onder de afbeelding. 


Erik die een van de dagopeningen verzorgt.  - Eigen foto. 

Wat zijn de drie belangrijkste apps op uw telefoon? Ik gebruik WhatsApp en mijn mail erg veel voor het contact met de mensen in de kerk en om mij heen. Daarnaast gebruik ik de app van de Studiebijbel veel om uitleg bij Bijbelgedeelten te krijgen. 

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Ik zou graag een keer met mijn gezin naar Peru gaan. Ik ben daar afgelopen februari anderhalve week geweest met Stichting Compassion. We hebben projecten bezocht waar de allerarmste kinderen ondersteund worden. Ik heb daar ook ons sponsorkind ontmoet. Ik zou graag teruggaan om deze mensen te bemoedigen en door hen bemoedigd te worden.

Wanneer gaat u dat doen? In de meivakantie van 2021 gaan we (indien mogelijk) met een groep mensen vanuit de Andreaskerk naar Peru. We ondersteunen met onze kerk een aantal projecten financieel en deze projecten gaan we bezoeken. Ook krijgen mensen die een sponsorkind in Peru hebben de gelegenheid hun sponsorkind te ontmoeten.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Ik zou voor Donald Trump kiezen. Ik verbaas mij zo enorm over wat deze man zegt en doet, dat ik weleens zou willen weten hoe deze man echt is. Als ik iemand uit het verleden zou mogen kiezen zou ik Martin Luther King graag willen hebben ontmoeten. Ik heb veel bewondering voor deze man.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Ik heb geen idee eigenlijk… Ik was geen opvallende jongen, denk ik. Wellicht wordt het eens tijd voor een reünie.

Artikel gaat verder onder de afbeelding. 


Ilse Hoegen/fotosvanilse.nl

Lijfspreuk: Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten (Spreuken 31:8). 

Wat is uw definitie van geluk? Weten dat je geliefd bent door je Schepper.

Wat is uw slechtste gewoonte? Helaas heb ik snel een mening over situaties en andere mensen. Ik zou graag beter leren om wat langer te wachten voor ik mijn mening geef.

Welk tv-programma wilt u niet missen? Ik kijk erg weinig televisie. Maar ik kijk ‘het familiediner’ vaak wel terug. Ik vind het bewonderenswaardig hoe Bert van Leeuwen elke keer weer op pad gaat om verdrietige situaties op te lossen.

Zou wel eens een dag willen ruilen met? Met niemand, ik word daar niet gelukkig van denk ik.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Ik geniet van elke vakantie met mijn gezin. Vorige zomer waren we aan de Franse kust en dat was heerlijk.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Tijdens een bergwandeling in Zwitserland werd het donker en we waren nog niet in het dal. Achteraf was het best mooi, maar op dat moment vond ik het heel spannend. 

Wat was als kind uw droomberoep? Als jong kind wilde ik al graag basisschoolmeester worden. Dat ben ik dan ook tien jaar geweest.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? Dat mijn moeder uit school altijd tijd voor mij had als ik uit school kwam. Dat heb ik altijd erg gewaardeerd en dit proberen wij thuis ook te doen.

Artikel gaat verder onder de afbeelding. 


Ilse Hoegen/fotosvanilse.nl

Wie is uw grote voorbeeld? De Here Jezus. Hij is in alles mijn grote voorbeeld.

Wat is uw favoriete muziek? Ik luister veel naar Groot Nieuws Radio. De muziek die daar langskomt, vind ik meestal mooi. Muziek met diepe teksten gespeeld door een live-band maken het nog mooier.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Dat ik een onzekere jongen ben. Ik weet dat ik vaak zelfverzekerd overkom, maar dat is dus niet zo.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Het liefst heb ik dat ze mij niet wakker maken, hahaha. 

Favoriet eten? Een versgebakken pizza met champignons uit een echte steenoven. 

Wat zou u doen met een miljoen? Ten eerste geloof ik oprecht dat ik niet gelukkiger word met een miljoen euro. Ik ben nu gelukkig en ik geloof niet dat ik met meer geld gelukkiger word. Maar geld is natuurlijk wel handig. Ik vermoed dat er dan niet veel aan ons dagelijks leven veranderd. Wellicht kopen we een caravan en gaan we een keer extra op vakantie. 

Ik geloof dat wij ons geld in bruikleen hebben van God. Dus ik denk ook dat we gaan onderzoeken wat God hierin vraagt van ons. Wellicht gaan we dan projecten ondersteunen om kansarme gezinnen te helpen.

Wat is uw grootste ergernis? Ik kan mij erg irriteren aan mensen die zich asociaal gedragen in het verkeer. 

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Een boot om na een paar weken rust weer terug naar huis te varen. Ik zou er niet aan moeten denken om voor langere tijd geen mensen om mij heen te hebben.