Leeftijd: 57.

Woonplaats: Putten.

Burgerlijke staat: Gehuwd.

Beroep: Horeca-medewerker.

Vrijwilligerswerk: Bestuurslid bij SDC Putten.

Hobby´s: Fotograferen, Terrasje pakken met vrienden en schilderen.

Hoe zijn de afgelopen weken bij SDC verlopen? In het begin van de corona-periode lag natuurlijk alles stil. Enkele vrijwilligers hebben er in die tijd voor gezorgd dat de velden in conditie bleven voor het moment dat de trainingen weer zouden kunnen beginnen. Op 29 april zijn de trainingen weer hervat. 

Hoe gaat het met het trainen van alle teams? Loopt het bij de jeugd, omdat zij geen afstand hoeven te houden, gemakkelijker dan bijvoorbeeld bij de ‘ouderen’? De trainingen verlopen prima. Bij de jeugd tot en met 12 mocht inderdaad de 'normale training' weer beginnen, alleen de trainers moeten afstand houden. Dat is natuurlijk even wennen in het begin. Bij de senioren was het natuurlijk ook wennen in verband met de afstand, maar ook dit verloopt prima. 

Hebben jullie als bestuur veel contact gehad in de periode dat er niet gevoetbald werd? Waar waren jullie zoal druk mee? Wij als bestuur hebben eigenlijk vanaf het begin veel contact gehad. Voor ons was het een drukke periode. We zijn gestart met vergaderingen via social-media, maar hebben later de vergaderingen in de kantine van onze vereniging gehouden. We zijn met zes, dus afstand houden in zo'n grote ruimte is geen enkel probleem. We hebben ons vooral bezig gehouden met de zaak hoe we onze vereniging staande konden houden tijdens en na de lockdown. Ook hebben we het gehad hoe we in september met een nieuw voetbalseizoen kunnen starten. 

Er wordt wel eens gezegd dat sport verbindt, juist in deze tijden. Wat vindt u daarvan? Daar ben ik het mee eens. Wat voetbal betreft is dit zeker zo.

Hebben jullie nog mutaties in het ledenaantal gezien als gevolg van de crisis? Of is iedereen ‘gewoon’ gebleven? In het voetbal is het zo dat je vanaf april tot juni altijd verschuivingen hebt. Mensen zeggen op om naar een andere vereniging of andere sport te gaan. Dat is dit jaar niet anders. Ook de nieuwe aanmeldingen zijn al weer binnen en dit loopt meestal zeker tot september nog wel door.

Hoe hebben de afgelopen weken er voor u uitgezien? Voor mij persoonlijk was het net zoals voor de meeste mensen een aparte periode. Vanaf 15 maart tot 31 mei was Grand Café 2 Brothers, waar ik werk, gesloten. Dus heb ik in die periode niet gewerkt. Vanaf 1 juni ben ik weer aan het werk.

Welke gevolgen heeft de coronacrisis voor u en uw omgeving? Voor mij en mijn gezin heeft het eigenlijk geen gevolgen. 

Waar heeft u de afgelopen weken veel tijd aan besteed? In de periode dat ik thuis liep heb ik ons huis geschilderd en wat andere klussen gedaan waar we normaal bijna niet aan toe komen. 

Wat zijn de positieve dingen die u meemaakt in deze coronatijd? Dat de meeste mensen wat minder gehaast zijn en meer rekening houden met elkaar.

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Koningin Maxima.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Ik heb eigenlijk geen idee.

Lijfspreuk: 'Live, laugh, love'. 

Wat is uw definitie van geluk? Geluk zit in kleine dingen. Ik voel me heel gelukkig met onze kinderen en kleinkinderen.

Wat is uw slechtste gewoonte? Roken. 

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Eigenlijk geef ik niet zo heel veel geld uit aan andere dingen. 

Welk tv-programma wilt u niet missen? Tv kijken doe ik niet heel veel. Er zijn echt geen programma’s waar ik voor thuis zou blijven.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Er zijn niet echt vakanties die eruit springen. Vroeger toen de kinderen jong waren vond ik het heel leuk om naar Frankrijk of Italië naar een camping aan het water te gaan. Later vond ik het heerlijk om samen met mijn man naar één van de Griekse eilanden te gaan en korte stedenvakanties te doen. Sinds een jaar of tien hebben we een eigen boot en varen we Nederland door. Hier zijn zoveel mooie plekken te ontdekken.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Eigenlijk heb ik geen negatieve vakantie ervaringen. 

Wat was als kind uw droomberoep? Ik denk zoals zoveel meisjes wilde ik stewardess worden of het leger in. Het is dus geen van beide geworden. Ik heb vele jaren op een bank gewerkt en ben later de horeca in gegaan. 

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? Er is niet één specifieke herinnering die eruit springt. Ik heb een onbezorgde en leuke jeugd gehad. 

Wat is uw favoriete muziek? Ik vind heel veel verschillende muziek leuk, ligt ook een beetje aan het moment.

Bent u gelovig? Nee. 

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Nou nergens voor.

Favoriet eten? Echt favoriet eten heb ik niet, ik vind heel veel dingen lekker.

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Putten, wat zou u dan als eerste veranderen? Dat er vooral financieel meer voor de buitensport in Putten wordt gedaan. De gemeente heeft hier de laatste jaren aardig op bezuinigd zodat het voor sommige verenigingen zelfs lastig is om het hoofd boven water te houden. Vooral groot onderhoud is voor buitensportverenigingen heel moeilijk om te bekostigen.

Wat zou u doen met een miljoen? Er zou een gedeelte naar de stichting Ghana for kids gaan. Dit is een stichting die mijn broer samen met een oud collega heeft opgezet. Zij zorgen er onder meer voor dat kinderen naar school kunnen gaan, kunnen sporten en dat jongeren een beroepsopleiding kunnen volgen zodat zij zelf een bedrijf kunnen starten en zichzelf kunnen onderhouden. 

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Ik zou niet weten waarom ik naar een onbewoond eiland zou gaan.