Leeftijd: 70 jaar.

Woonplaats: Putten.

Burgerlijke staat: Gehuwd.

Beroep: Huisvrouw.

Vrijwilligerswerk: Ik doe het een en ander voor de kerk. Daarnaast heb ik jaren bij een ziekenomroep gewerkt. Dat was prachtig. 

Hobby´s: Zingen, fietsen, lezen, fotoboeken maken op de computer, knutselen en bakken met de kleinkinderen.

U bent de voorzitter van het Zuiderkoor. De afgelopen maanden heeft u door de coronacrisis niet gerepeteerd. Hoe heeft u dat ervaren? Als heel vreemd. We waren druk aan het repeteren voor ons Passie en Paasconcert te Veenendaal en voor een Bevrijdingsconcert op 5 mei met verschillende koren in Lunteren. En dan zo opeens staat alles stil. Je verwacht in eerste instantie niet dat het zolang zou gaan duren. 

Het Zuiderkoor treedt ook op. Ook dat heeft de afgelopen periode niet gekund. Zijn optredens normaal gesproken belangrijk voor uw koor? Jazeker, dat is zeer motiverend voor alle leden om de repetities trouw te bezoeken. Ook hebben we voor enkele jaren terug een Lutherreis gemaakt. Dit was een indrukwekkende reis met veel mooie optredens in imposante kerken.

Het artikel gaat verder onder de foto. 


Foto: Zuiderkoor 

Wanneer is de bedoeling dat het koor weer gaat beginnen met repeteren? Of is dat juist nog heel onduidelijk? Dat is nog heel onduidelijk, juist nu het virus op dit moment weer lijkt uit te breiden. Wie had toch ooit kunnen bedenken dat juist zingen 'gevaarlijk' is? Maar zo gauw wij weer kunnen beginnen leest u dat natuurlijk in de krant en staat het op onze website.

Heeft u ondanks het virus wel contact gehad met de andere leden? Is het lastig om juist nu de samenhang te bewaren? Of valt dat juist reuze mee? Via de mail hebben wij regelmatig contact met de leden. Ook als er bij iemand zorgen of ziekte is wordt dit aan alle leden doorgegeven zodat wij ook in deze tijd met elkaar kunnen meeleven.

Wat maakt samen zingen zo leuk? Je begint een stuk te studeren wat onze dirigent eerst op de piano laat horen en je denkt dat is moeilijk. Maar na wat weken studeren door de sopranen, alten, tenoren en bassen zingen we vierstemmig een prachtig lied. Dat is zo mooi, je hoort zo’n stuk dan eigenlijk wekelijks 'groeien'. Daar halen alle leden veel voldoening uit.

Hoeveel leden heeft uw koor en zijn nieuwe leden na de coronaperiode weer welkom? Ons koor telt op dit moment 39 leden. Wij zijn een gezellig koor met Albert van Maanen als inspirerende dirigent. Meestal hebben gemengde koren te weinig mannen, maar bij het Zuiderkoor ligt dat net anders. Wij kunnen heel goed dames gebruiken. Bij deze dus een oproep: Dames, heb je zin om een avondje heerlijk te zingen? Je bent van harte welkom bij ons. Ik kan je verzekeren dat je snel wordt opgenomen in de groep en zingen is goed voor je hele lijf. Ik heb gelezen dat de bloeddruk er zelfs beter van wordt. Wij zingen graag maar de sociale contacten staan bij ons ook hoog in het vaandel.

Waaruit bestaat uw repertoire? Ons repertoire bestaat uit geestelijke en vaderlandse liederen. Ook zingen we enkele prachtige buitenlandse stukken zoals 'Dank sei dir Herr' en 'Praise the Lord o mij soul'. Eigenlijk is het repertoire heel divers.

Het artikel gaat verder onder de foto. 


Foto: Zuiderkoor 

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Dat lijkt me wel gezellig met Mark Rutte, ik ben benieuwd te horen hoe zijn werkweek eruit ziet. Ik heb gehoord dat hij weleens bij ons in de buurt aan het fietsen is, dus Putten is hem niet onbekend.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Dat moet je aan mijn oud-klasgenoten vragen.

Lijfspreuk: Wat gij niet wilt wat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Een reis naar Noorwegen. Wat een prachtig land.

Wat was als kind uw droomberoep? Onderwijzeres.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? De gezelligheid thuis en met de buurmeisjes en jongens. Iedereen was welkom, dus soms een dolle boel.

Wat is uw favoriete muziek? Het repertoire van het Zuiderkoor natuurlijk.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Dat is juist leuk om zo te houden, ze moeten niet alles van je weten.

Bent u gelovig? Dat ben ik. Ik geloof dat God ons leven in Zijn hand heeft. Er gebeurt niets 'toevallig'. Daarom ga ik ook naar een Christelijke Zangvereniging om Zijn lof te bezingen.

In de serie 'Op de man af' vraagt De Puttenaer bekende en minder bekende Puttenaren het hemd van het lijf. Benieuwd naar de eerdere edities? Klik dan hier.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Nergens voor, laat mij lekker slapen. Denk dat ik goed sacherijnig zou worden als ze mij voor iets onbenulligs zouden wakker maken.

Favoriet eten? Rode bietjes met gebakken uitjes en een lekkere gehaktbal erbij.

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Putten, wat zou u dan als eerste veranderen? Die gevaarlijke kruising met de Oude Nijkerkerweg/Houtweg/Matseweg.

Wat zou u doen met een miljoen? Als je mij dat had gevraagd toen ik twintig was had ik dat wel geweten. Nu is de gezondheid van mijn geliefden en van mezelf me meer waard dan een miljoen.