Leeftijd: 35.

Woonplaats: Putten.

Burgerlijke staat: gehuwd met Eelco Bakker.

Beroep: Beheerder Mariahoeve samen met mijn man. 

Hobby´s: Zingen, dansen en gezellig tafelen met vrienden en familie.

Artikel gaat verder onder de afbeelding. 


Het Oogstfeest bij de Mariahoeve. - Foto: Mariahoeve 

Het Oogstfeest bij de Mariahoeve is afgelopen weekend niet doorgegaan. Hoe was dit voor u? Het is jammer dat een jaarlijkse traditie als het oogstfeest voor de Mariahoeve en Putten niet door kan gaan. Het is mooi om deze traditie samen met onze vrijwilligers in stand te kunnen houden en de komende generaties te kunnen laten zien hoe het er vroeger aan toe ging.

Wat maakt het Oogstfeest volgens u bijzonder? Het bijzondere is dat oude tijden deze dag weer herleven. Er zijn altijd diverse workshops maaien met de zeis en met de zicht, ouderwets oogsten en vele andere demonstraties. Daarnaast staan er ook altijd oude ambachten en er zijn diverse kraampjes te vinden. Er lopen vrijwilligers in Puttens klederdracht en de boerendansers komen optreden. Het is echt een dag vol nostalgie. Niet te groots, maar gewoon zoals het hier past op de Mariahoeve.

Het Oogstfeest roept nostalgie op. Vindt u het belangrijk om aan de geschiedenis aandacht te schenken? Jazeker, het is ook heel mooi dat de Mariahoeve waar de familie van den Brink gewoond en geleeft heeft in stand te kunnen houden. Het verhaal blijft zo verteld aan de volgende generaties. Voor gasten die de Mariahoeve bezoeken is het voor de één een feest van herkenning, voor de andere is het bekend bijvoorbeeld bij opa en oma en de jongere generaties zien dingen die ze niet kennen, dat is heel leuk om te zien. Het blijft een bijzonder verhaal.

Ondanks dat het Oogstfeest niet doorgegaan is, gaan de Kinderdoedagen wel door. Kunt u uitleggen wat dit precies inhoudt? Door vrijwilligers van de Mariahoeve is een volledig programma opgezet waarbij de kinderen met een gids op pad gaan en alles op- en rondom de boerderij zullen gaan ontdekken. Het is dus echt gericht specifiek voor kinderen van 5-12 jaar waarbij bij elk onderdeel de kinderen zelf ervaren hoe een attribuut gebruikt werd of zullen de handen uit de mouwen moeten bij het melken van een (houten) koe of tijdens het zagen. Wanneer het museum is onderzocht zal er nog geknutseld kunnen worden in de knutselhoek.

Verder is de museumboerderij ‘gewoon’ geopend. Waarom is het voor Puttenaeren interessant om ook daar een kijkje te nemen? Het museum is gelukkig weer geopend. Er zijn wel wat zaken die anders gaan als normaal. Eerder ging er een gids mee om het museum te laten zien en het bijzondere verhaal te vertellen. Nu heeft een werkgroep met vrijwilligers een audiotour in elkaar gezet. De gast krijgt een tablet mee waar je d.m.v. beeld en geluid het verhaal hoort, foto’s ziet en te gelijk de boerderij doorgaat. Deze draait nu 1,5 maand en dat gaat heel goed.

Artikel gaat verder onder de afbeelding. 


Het Oogstfeest. - Foto: Mariahoeve

Wat zou u graag doen, maar heeft u nog nooit gedaan? Wandelen in het Bavella massief en canyoning op Corsica.

Wanneer gaat u dat doen? Hopelijk volgend jaar .

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Tom Hanks lijkt me wel leuk.

Wat zouden oud-klasgenoten op een reünie over u zeggen? Zat altijd achterste voren te kletsen in de klas.

Lijfspreuk: Volg je hart en doe dingen waar je gelukkig van wordt en laat anderen niet zeggen wat je moet doen.

Wat is uw definitie van geluk? Goede gezondheid voor jezelf en voor allen die je lief hebt en genieten van de kleine dingen in het leven. 

Wat is uw slechtste gewoonte? Snoepen. 

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Lekkere hapjes en drankjes. 

Welk tv-programma wilt u niet missen? Boer Zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt, ik vind dat heerlijke televisie.

In de serie 'Op de man af' vraagt De Puttenaer bekende en minder bekende Puttenaren het hemd van het lijf. Benieuwd naar de eerdere edities? Klik dan hier.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? We hebben vele mooie vakanties achter de rug, Zuid-Frankrijk, Andalusië, Sardinië maar onze rondreis door Corsica vorig jaar was toch wel de mooiste. Dit jaar zouden we een ander deel van Corsica nemen maar dat gaat door alle omstandigheden niet door. Oh ja en Berlijn vond ik ook heel bijzonder!

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? In een gehuurde vakantietent op een camping in Frankrijk waar het tot laat in de nacht nog lawaaierig was, erg slecht geslapen dus. 

Wat was als kind uw droomberoep? Het hebben van een eigen camping.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? De vakanties met mijn ouders (kamperen in Europa) en de kerstdagen met de hele familie.

Wie is uw grote voorbeeld? Personen in het algemeen die echt keuzes maken waarvan ze blij worden, ook al is dit soms een risico.

Wat is uw favoriete muziek? Te veel om op te noemen, maar draai heel graag Queen en jaren-80 muziek. Maar ook Mumford en Sons, The Killers en James Morrison. We hebben en kopen nog steeds veel cd’s.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Dat ik graag zing.

Artikel gaat verder onder de afbeelding. 


Eelco en Henriëtte Bakker, beheerders van museumboerderij De Mariahoeve in Putten. - Foto: Marco Jansen

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Het liefst slaap ik lekker door.. Maar koffers in pakken en lekker weekendje weg of wat anders leuks doen, dan ga ik wel mee.

Favoriet eten? Spaanse tapas

Als u het voor het zeggen had in de gemeente Putten, wat zou u dan als eerste veranderen? Veilige fietspaden in de buitengebieden.

Wat zou u doen met een miljoen? Alles wat me lief is mee nemen in een camper (mijn man, 2 katten en onze hond). En dan door Europa reizen.

Wat is uw grootste ergernis? Slenteren.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Eten, een goed bed om op te slapen en mijn man en huisdieren.