Leeftijd: 42.

Woonplaats: Harderwijk.

Beroep: Eigenaar Wellness Centre Putten.

Vrijwilligerswerk: Voorzitter bij de Duo Marathon Putten.

Hobby´s: Veel watersport.

In de serie 'Op de man af' vraagt De Puttenaer bekende en minder bekende Puttenaren het hemd van het lijf. Benieuwd naar de eerdere edities? Klik dan hier.

Hoe lang bent u al bij de Duo Marathon betrokken? Twee jaar geleden hebben we de organisatie overgenomen van het toenmalige bestuur, omdat zij wilden stoppen.

De Duo Marathon Putten gaat dit jaar niet door. Hoe jammer is dit? We hadden alles al in kannen en kruiken. Het afzeggen was wel een drempel. Toen bekend werd gemaakt dat evenementen niet door mochten gaan tot september hebben we gelijk maar iedereen afgezegd. Heel jammer! We hadden al meer dan 150 koppels die zich hadden aangemeld.

De reden van het niet doorgaan is het coronavirus. Kunt u uitleggen hoe dit precies zit? Afstand houden is namelijk toch wel mogelijk? Nu de regels weer wat versoepeld zijn zou in theorie de Duo Marathon gewoon van start kunnen gaan. Ik ben alleen van mening dat het niet te waarborgen valt bij de stops waar gegeten en gedronken wordt. Dit risico willen we dan ook absoluut niet nemen. Het zou onverantwoordelijk zijn om het evenement door te laten gaan. We zouden er veel mensen een plezier mee doen, maar de gezondheid van Meere individuele deelnemer staat voorop, dus vandaar de keuze om het maar een jaartje over te slaan.

Wat maakt de marathon volgens u zo bijzonder? De sfeer, saamhorigheid en gezelligheid. Sporten met zoveel mensen met een hapje en een drankje in deze prachtige Veluwse omgeving. 

Elk jaar is er een maatschappelijk doel waar de opbrengst van de marathon heen gaat. Dit jaar is gekozen voor Stichting Oktober ‘44. Doordat het loopfestijn niet doorgaat, verhuist het gekozen doel mee naar volgend jaar. Waarom is juist voor Oktober ‘44 gekozen? Als bestuur willen we graag maatschappelijk betrokken zijn en dan wel iets doen voor de Puttense samenleving. Stichting Oktober 44 is een organisatie waar iedere Puttenaar weet van hoort te hebben. De impact van wat er is gebeurd in de tweede wereld oorlog in Putten heeft bijna iedere familie leed aangedaan. 

Er wordt wel eens gezegd dat samen sporten verbindt in donkere tijden. Juist daarom zou het mooi zijn geweest als de Duo Marathon wél was doorgegaan. Wat vindt u daarvan? Ik ben het er absoluut mee eens dat sporten verbind. Maar gezondheid van het individu is in dit geval even belangrijker en om nu met meer dan 500 man bij elkaar te zijn om te gaan sporten lijkt me nu niet verstandig. Ook als organisatie wil je niet je vingers branden aan het feit dat er iemand Corona kan krijgen. Dat risico willen we gewoon nu niet nemen.

Volgend jaar komt het evenement terug, gaat u nog aanpassingen doorvoeren ten opzichte van vorige edities? We hadden voor dit jaar al heel wat veranderingen in petto. Zo hadden we een geheel andere route. Zelf vind ik hem nog mooier dan de oude. Uiteraard zullen we er naar streven om de volgende editie weer een prachtig evenement neer te zetten.


De start van de Duo Marathon - Foto: Timon Gakes

Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Ik kijk niet zo op naar mensen met een bepaalde status. Iedereen is gelijk en iedereen heeft een bepaald talent of meerdere… 

Lijfspreuk: Er zijn meer oplossingen dan problemen! Het komt dus altijd goed!

Wat is uw definitie van geluk? Geluk is niet te koop of te verdienen. Geluk zit van binnen en is een staat van zijn.

Wat is uw slechtste gewoonte? Ik vind alles lekker.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie? Hiken en wildkamperen in Noorwegen.

Wat is uw ergste vakantie-ervaring? Bijna een keer verdronken tijdens een duik in een grot…. Maar bijna telt niet.. Verder alleen maar goede vakanties gehad.

Wat was als kind uw droomberoep? Hetgeen ik nu uitoefen. Sportinstructeur/judoleraar.

Wat is uw favoriete muziek? Ik kan eigenlijk alle muzieksoorten wel waarderen. Ik heb niet echt een voorkeur voor een genre.

Noem één ding dat mensen waarschijnlijk nog niet van u weten? Ik heb geen geheimen, dus zou het niet weten.

Bent u gelovig? Zeker. Ik ga naar een evangelie gemeente.

Waar kunnen ze u voor wakker maken? Alles.

Favoriet eten? Heb ik niet.

Wat zou u doen met een miljoen? Investeren in onder meer de sportschool.

Wat is uw grootste ergernis? Onrecht dat mensen elkaar aandoen.

Wat neemt u in ieder geval mee naar een onbewoond eiland? Mijn gezin.