PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Putten

Frank schrijft vier zelfhulpboeken in één jaar

Mensen
Foto: Annika Verdam
13 sep 2020, 08:35
Afbeelding
PUTTEN

Frank Werkman (28) woont met zijn vrouw Henriëtte en de aanhankelijke kat Tarzan in Amersfoort. Hij werkte jarenlang in Putten en nu als activiteitenbegeleider bij een verzorgingstehuis. Door de dingen die hij tijdens zijn werk in de zorg heeft meegemaakt, kreeg hij het idee om te beginnen aan zijn ‘werk aan jezelf’ boeken. Een serie over de thema’s: pijn, ontwijken, aanvaarden en loslaten of vasthouden. Inmiddels zijn er vier verschenen.

,,Uit de gesprekken die ik met mensen heb gehad, zijn bepaalde verhalen naar voren gekomen die hebben gemaakt dat ik deze boeken ben gaan schrijven”, vertelt Werkman. Tijdens zijn werk ziet hij hoe oudere mensen vaak terugblikken en zich afvragen of ze een goed leven hebben gehad. ,,Een voorbeeld van een ontmoeting waar ik veel inspiratie uit heb gehaald, was die van een paar jaar geleden. Ik stond een persoon bij die terminaal ziek was. Die man had al jaren geen contact meer gehad met zijn familie. Uiteindelijk kwam die man er toch achter dat hij het contact heel erg mistte, en toen heb ik samen met hem het familielid opgebeld en heeft er toch nog een ontmoeting plaatsgevonden”, zegt Werkman.

De thema’s waar Werkman over schrijft, komen volgens hem in de coronatijd nog sterker naar voren

ANDERS De boeken die Werkman dit jaar geschreven heeft, zijn anders dan de meeste zelfhulpboeken. ,,Eerst wilde ik een groot, dik boek schrijven. Maar al snel werd ik me bewust van het feit dat mensen die door moeilijke periodes heeng..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie