De middenvelder (27) woont in Amsterdam en heeft een aansprekend rijtje clubs achter zijn naam staan: Argon, RKSV Pancratius, FC Breukelen, Ajax (zaterdag), Eemdijk en Sportlust’46. Met drie van zijn laatste vier clubs promoveerde hij bovendien. ,,Bij Sportlust en Breukelen ben ik weggegaan met een promotie en bij Eemdijk werden we kampioen van de hoofdklasse B. Ik had daar in de winterstop al aangegeven dat ik weg wilde. Dan is het jammer dat je geen derde divisie kunt spelen. Bij Sportlust heb ik in het begin van mijn tweede jaar mijn meniscus gescheurd. Ik lag er na mijn operatie een klein halfjaar uit en toen ik terug kwam, begon ik weer met spelen, maar merkte dat ik met minder plezier naar de trainingen ging. Ik kon mezelf niet meer opladen, het was een beetje op.’’ Franken maakte zijn verhaal kenbaar bij trainer Patrick Loenen en de deur stond open voor een vertrek. En toen SDC Putten-coach Cesco Agterberg contact opnam, was de wederzijdse interesse gewekt.

'MOOIE ACCOMMODATIE EN SUPERGROTE KANTINE' ,,Ik was nog in gesprek met Sportlust, toen Cesco zei dat SDC Putten een middenvelder zocht. Ik heb daarna ook gesproken met Nico Beijnen (technische commissie) en teammanager Aalt van de Kamp. De keus was vrij simpel voor mij. Ik had bij Eemdijk, Ajax en Breukelen al tegen SDC Putten gespeeld. SDC heeft een mooie accommodatie en supergrote kantine. Het is dorpsclub waar het voetbal leeft. Ik vind dat wel mooi.”

Franken heeft in zijn eerste weken – in juni is er twee weken getraind en eind juli is de voorbereiding hervat – de bevestiging gekregen. ,,De betrokken mensen zijn vriendelijk, maken een praatje en vragen wie ik ben. Ook het niveau van het team ziet er prima uit. De balans tussen voetbal en fysiek is goed. De eerste indruk is positief.”

'HOGE OGEN GOOIEN' Waar Sportlust’46 als nummer één van de hoofdklasse A is gepromoveerd naar de derde divisie, start Franken met SDC Putten in de hoofdklasse. Dat is voor Franken geen bezwaar. ,,Ik had bij wijze van spreken ook bij een tweedeklasser om de hoek kunnen spelen, maar daar zit ik nog niet op te wachten. Uiteindelijk wil ik zo hoog mogelijk spelen, maar ik moet me wel op mijn gemak voelen. Daarin volg ik mijn gevoel. SDC is er vorig jaar net aan in gebleven (12e plek), maar het kan maar zo zijn dat we dit jaar wel hoge ogen gooien. Met Sportlust had ik ook niet verwacht dat we vanuit de eerste klasse direct door zouden stoten naar de derde divisie.’’

Bij Ajax en Breukelen speelde Franken als verdedigende middenvelder, waarna hij bij Eemdijk en Sportlust’46 meer aanvallend was ingesteld. ,,Ik was ‘op acht de pendelaar’ die moest aansluiten bij de aanvallers. Bij SDC Putten ben ik op het middenveld ben ik medeverantwoordelijk voor de opbouw/ het voetballende gedeelte. Daarnaast wil ik ervaring meenemen. We hebben veel jonge jongens die graag willen en soms iets te gretig zijn. Ik wil dan rust brengen.’’

VOORBEREIDING SDC Putten zou de oefencampagne op zaterdag 8 augustus starten tegen VVOG, maar door dat duel ging een streep vanwege een corona-besmetting. ,,We kregen in de groepsapp een bericht van teammanager dat iemand in de privésfeer van een teamgenoot positief was getest. De club heeft besloten geen risico te nemen. Afhankelijk van het testresultaat van de speler wordt gekeken wat het vervolg is. We mogen op de training weer gewoon de duels in, al zijn we nog wel verspreid over twee kleedkamers. Ik verwacht wel dat we door gaan voetballen, dat zou het mooiste zijn.”

SDC Putten speelt deze voorbereiding tegen Unitas (15/8, thuis), Hoogland (18/8, uit),DTS Ede (22/8, uit) en RKC Waalwijk (25/8, thuis). Op 5/9 start de competitie, in Drenthe uit tegen Noordscheschut.

Door Marco Jansen