Het was dan ook een bont gezelschap van spelers waar de bijna 38-jarige keeper met of tegen heeft gespeeld bij Rood-Wit’58, DVS’33, SDC Putten en Zwart-Wit’63. ,,Het was een superleuke avond, alles was tot in de puntjes geregeld. Ik kon het over me heen laten komen en hoefde nergens over na te denken. Het was mooi om te zien dat iedereen genoot. Er stonden na afloop verschillende groepen spelers van allerlei jaargangen oude verhalen op te halen met elkaar. Ook mijn familie was erbij. Het was enorm gezellig en volop geslaagd, het kantinepersoneel moest iedereen letterlijk de kantine uit jagen om 0.00 uur’’, genoot de doelman na.

Ze hadden een speciaal shirt voor mij en mijn zoontjes laten drukken met daarop de datum van de afscheidswedstrijd.

EREHAAG De avond begon met een buffet in de kantine voor de circa honderd genodigden, mogelijk gemaakt door sponsoren van de club. Om 19.30 uur begon de afscheidswedstrijd van twee keer een half uur. Bijzonder was dat de keeper met zijn twee zoontjes het veld op liep door een erehaag van de spelers. ,,Ze hadden een speciaal shirt voor mij en mijn zoontjes laten drukken met daarop de datum van de afscheidswedstrijd. Ik liep ook als laatste het veld weer af. De spelers vormden weer een erehaag met fakkels, dat was indrukwekkend.’’

PUBLIEKSWISSEL Het all star team van Rood-Wit’58 nam het op tegen SDC Putten (eerste helft) en een mix van Zwart-Wit’63 en DVS’33 (tweede helft). Van Hemel keepte de eerste helft bij SDC Putten en de tweede helft bij Rood-Wit, dat uiteindelijk met 4-3 won van ‘Team Buitenland’. ,,De eerste helft was het vooral tegenhouden voor Rood-Wit en heb ik eigenlijk geen bal gehad. De tweede helft heeft Gosbert Kok tegen mij gescoord, hij was dus de laatste.’’ Een paar minuten voor tijd werd Van Hemel met een publiekswissel naar de kant gehaald en vervangen door Johan Mulder. ,,Ik ben hem bij Rood-Wit opgevolgd nadat hij zijn kruisbanden had gescheurd.” 

CADEAUS De keeper kreeg diverse cadeaus aangeboden. Naast de keepersshirts, een speciale aanvoerdersband en wedstrijdbal met alle namen van de spelers erop ontving hij een cheque voor een voetbalreis naar het buitenland. Ook kreeg hij een gastenboek met foto’s en persoonlijke teksten van spelers. 

FLINKE ORGANISATIE Het was dan ook een flinke organisatie voor Evert Stoffelsen, een van zijn beste vrienden, die samen met Tim Pluilaar, Marijn van Meerveld, Kees Pluim en Arnold Jongetjes het comité vormde. ,,Je bent er zo vijf weken een paar avonden mee bezig om iedereen te bellen en alles te regelen. We hebben ook wat sponsoren opgezocht om alles te bekostigen’’, aldus Stoffelsen. ,,René liep de hele avond met een smile op zijn gezicht, dat zegt genoeg. Voor de club was een avond met reuring ook weer goed, na de lange coronatijd.’’

Door Marco Jansen