Donna Centino (Stichting Leergeld Randmeren), Tim Smit (Cultuurkust) en José Bosschers (Cultuurkust) met de 'doosjes cultuur'.
Donna Centino (Stichting Leergeld Randmeren), Tim Smit (Cultuurkust) en José Bosschers (Cultuurkust) met de 'doosjes cultuur'. Cultuurkust

‘Doosjes cultuur’ via voedselbank Putten naar kinderen

12 juli 2021 om 13:18 Maatschappelijk

PUTTEN De voedselbanken van Putten, Ermelo, Harderwijk en Zeewolde hebben samen 250 ‘doosjes cultuur’ cadeau gekregen. Het is een actie van Stichting Cultuurkust in samenwerking met Stichting Leergeld Randmeren. ,,De pakketjes vol leuke kunstige activiteiten moeten ervoor zorgen dat kinderen in de regio die gebruik maken van de voedselbank de weg vinden naar financiële hulp voor vrijetijdsbesteding’’, aldus de initiatiefnemers.

,,In de doosjes zit een muziekinstrument, schilderspullen, schaar, lijm, potloden en zelfs een decor’’, meldt Tim Smit namens Cultuurkust. ,,Het opdrachtenboek dat erbij zit legt uit wat je allemaal voor een leuke dingen kunt doen met deze materialen. Thuis kunnen er hele mooie dingen ontstaan. En wanneer de kinderen de smaak echt te pakken krijgen, zit er nog iets in de doos. Dat is een folder van Stichting Leergeld Randmeren, zij kunnen de kinderen helpen hun talenten verder te ontdekken op bijvoorbeeld muziek-, dans- of theaterles.’’

WEG VINDEN ,,Er is in de regio zoveel geregeld”, vult José Bosschers van Cultuurkust aan, ,,maar wij kunnen de weg niet vinden naar mensen die de hulp nodig hebben en deze mensen zijn vaak niet op de hoogte van de hulp die er is.” José hoopt dat kinderen in de regio op deze manier hun weg vinden naar een plaatselijke dans-, muziek-, theater- of schildercursus. ,,En het is fantastisch dat er een stichting Leergeld is, die deze kinderen verder wil helpen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie