Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein1: Putten 2040

21 juli 2021 om 07:57 Politiek

PUTTEN Vorige maand nodigde ik u via een special in De Puttenaer uit om uw mening te geven over de toekomst van ons dorp. Dit onder de noemer Omgevingsvisie Putten 2040. Ik had op dat moment best wel wat zorgen over de respons. Het EK voetbal was in volle gang, de vakanties stonden voor de deur en het coronavirus is heel hardnekkig. Kortom, u had wel andere zaken aan het hoofd. Bovendien is 2040 nog een heel eind weg.

Inmiddels zijn wij een maand verder en hebben 262 inwoners actief gereageerd op de oproep om mee te denken. Gemiddeld, zo geven de statistieken aan, zijn ze een half uur bezig geweest met het invullen van de uitvoerige vragenlijst. 

BETROKKEN Een prachtig aantal, ver boven mijn verwachting. En niet alleen qua kwantiteit is het een prachtige respons. Juist ook in kwalitatieve zin kunnen wij echt uit de voeten met de reacties. Opbouwend, soms (heel) kritisch, maar altijd betrokken. Fijn is ook dat vele tientallen deelnemers aangaven blijvend te willen meedenken over de toekomst van Putten.

DILEMMA’S Wij zijn op dit moment bezig om alle reacties in kaart te brengen. Na de zomer komen wij hier, ook via De Puttenaer, uitvoerig op terug. Vooruitlopend hierop is het wel fijn om te constateren dat de dilemma’s waar wij als college mee worstelen ook bij onze inwoners leven. 

Als het gaat om ons centrum wil een deel van onze inwoners een groot horeca- en evenementenplein maken van de vernieuwde pleinen. De auto’s eruit dus. Een ander deel wil juist extra parkeerplaatsen. Dit om het winkelbezoek te stimuleren.

WONEN De eerste uitkomsten van de vragenlijst versterken de noodzaak om extra in te zetten op woningbouw. Over de wijze waarop dat moet gebeuren, wordt echter heel verschillend gedacht. Volgens een aantal van u mag er best in het groen worden gebouwd. Een groter aantal heeft daar bezwaar tegen. Ook leverde de vragenlijst tal van inventieve ideeën op. ‘Splits grote eengezinswoningen op in units voor jongeren’, zo gaf een van de 262 deelnemers aan.

IN KAART BRENGEN Zoals aangegeven gaan wij de zomer benutten om alle reacties nauwgezet in kaart te brengen. Dan worden de grote lijnen duidelijk. In september zullen wij u hier nader over informeren. Maar nu alvast dank voor alle inbreng. Dat geeft de bestuurder moed.

Ewoud ‘t Jong, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie