Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Ossenmarkt Putten gaat door op 13 oktober

8 oktober 2021 om 07:14 Evenementen

PUTTEN De Ossenmarkt is al jaren niet meer weg te denken uit Putten. Vaste prik op de tweede woensdag in oktober staat een grootse, gezellige jaarmarkt op het programma. Vorig jaar kon vanwege de coronapandemie het evenement niet doorgaan. Dit jaar is het op woensdag 13 oktober 2021 weer als vanouds de meest gezellige dag van het jaar in Putten.

Al zijn de ossen ingeruild voor tractoren, al doen moderne landbouwmachines het werk van de boerenknechten en zijn oude ambachten nu een bezienswaardig­heid, de sfeer van de oude Ossenmarkt is er nog steeds. Tijden van vroeger herleven op deze dag. Deze traditionele najaarsmarkt is al eeuwen oud. De aanleiding tot een bezoek aan de vroegere ‘beesten­markt’ mag in de loop der jaren veranderd zijn, de ‘mart’ trekt nog altijd duizenden bezoekers. Zo is er de traditionele najaarsmarkt met onder andere een braderie, een vlooienmarkt, oude ambachten en kinderattracties. Het terrein achter het gemeentehuis staat in het teken van de boerderij, waarbij weer mooie grote landbouwwerktuigen te zien zullen zijn. 

De werkgroep roerende monumenten, van het Puttens Historisch Genootschap, organiseert een demonstratie dorsen en het gebruik van roggestro op de Ossenmarkt. De rogge wordt aangevoerd met paard en boerenwagen. Er wordt gedorst met twee dorsmachines, met de dorsstok en vlegel. Het graan wordt geschoond met de wanne molen. Er worden optredens verzorgd door de Puttense Boerendansers en er zijn oude ambachten te zien. Daarnaast is er in de Kerkstraat, Dorpstraat, en Achterstraat een braderie met kinderactiviteiten, oude ambachten, optredens en een kinderboerderij.

De Ossenmarkt vindt plaats achter het gemeentehuis en De Aker, op het Fontanusplein, Kerkplein en in de Kerkstraat, Dorpsstraat, Molenstraat, Achterstraat en Verlengde Dorpsstraat.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie