MEGA-Tech wil werknemers kennis laten maken met technische beroepen. Robert Jansen van Elegant ontbreekt op de foto.
MEGA-Tech wil werknemers kennis laten maken met technische beroepen. Robert Jansen van Elegant ontbreekt op de foto. Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Puttense bedrijven werken samen: Maak kennis met techniek

14 oktober 2021 om 08:17 Zakelijk

PUTTEN Onder de naam MEGA-Tech hebben de vijf Puttense bedrijven Meiling Meesterschilders, Elegant, Gijsbertsen Installatiebedrijf, Aannemersbedrijf G.G. Aalten en Workz Uitzendbureau de handen ineengeslagen om zoveel mogelijk werknemers kennis te laten maken met de techniek.

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Jan van der Horst van Workz legt uit: ,,Omdat het in de huidige markt lastig is om goed technisch personeel te vinden, zijn we met bovengenoemde bedrijven om de tafel gegaan. We hebben het idee dat we veel kandidaten mislopen, doordat zij zelf niet weten wat ze nu precies willen. Door de krachten te bundelen, bieden we toekomstige werknemers nu een prachtige kans om te ervaren waar in de techniek hun passie ligt. In dit project laten we belangstellenden kennismaken met het vak van schilder, spuiter, stoffeerder, glaszetter installatiemonteur, elektricien, beveiligingsmonteur, metselaar of timmerman met eventuele doorgroeimogelijkheden richting uitvoerder, of werkvoorbereider/calculator. Door dit brede scala aan keuzes, maken we het laagdrempelig om in te stappen. De kans dat er iets tussen zit waar werkzoekenden of zijinstromers enthousiast van worden is groot. Het is de bedoeling dat er bij alle bedrijven een week (betaald) wordt meegelopen en dat we na afloop samen kijken wat het beste bij iemand past. Nadat er een keuze voor een vak is gemaakt werken kandidaten eerst via Workz bij dit bedrijf en bieden we, bij gebleken geschiktheid, de garantie dat ze daadwerkelijk bij hen in dienst komen.”

STRUCTUREEL PROBLEEM ,,We hebben als doel om mensen weer in de bouw te krijgen. Er is nu een structureel probleem en dat kunnen we met elkaar oplossen. We bieden de mogelijkheid om een technisch beroep te leren. Maar we houden de kandidaten niet alleen voor onszelf. Als ik zelf geen plek meer heb voor een leerling-timmerman dan kijk ik of ik een werknemer kan onderbrengen bij een ander bedrijf in Putten. Op deze manier kunnen we ook iets voor onze collega’s betekenen. We zoeken dus technisch personeel voor alle Puttense bedrijven”, aldus Jasper Aalten. 

Alex Meiling geeft aan: ,,Hier zit voor 250 jaar aan ervaring en er zitten mooie familiebedrijven bij. We willen graag onze kennis overdragen en aansturen op een stuk continuïteit.”

IMAGO Gijs-Hendrik Gijsbertsen: ,,Ons imago is niet zo best en daar valt winst te behalen. Een loodgieter werkt tegenwoordig echt niet meer alleen maar onder de grond. De ontwikkelingen hebben niet stilgestaan. We werken met warmtepompen en hebben met diverse nieuwe technieken te maken. We bieden de mogelijkheid om bij vier bedrijven in de keuken te kijken om zo te laten zien wat werken in de techniek inhoudt. Er is echt een gigantisch tekort en daarom gaan we ons inzetten om mensen binnen te halen. Dit is voor de hele branche belangrijk.”

Alex geeft aan: ,,Onze branche biedt ongelofelijk veel toekomstperspectief. Denk aan de energietransitie en het gebrek aan woningen. Echte vakmannen zijn schaars dus hier ligt voor veel werknemers een toekomst.”

Meer weten? Kijk op de website www.mega-tech.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie