Afbeelding
SDCP

SDC Putten weg van onderste plek

19 oktober 2021 om 15:10 Voetbal

PUTTEN Door een 2-0 zege op Noordscheschut heeft SDC Putten de onderste plek in de hoofdklasse B overgedaan aan de concurrent uit Drenthe. SDC Putten staat vijftiende en heeft een punt meer.

Trainer Mark Bakker zag dat zijn spelers ondanks dat er wat druk op het duel stond, een goede eerste helft speelden. ,,We kregen een aantal kansen voor Kevin Schmidt en Armando van Breda. Stijn van Ark kwam een teenlengte tekort bij een voorzet en er was nog een afgekeurde goal. We waren voor rust absoluut beter. Zij verdedigden met man en macht en als ze de bal hadden, schoten ze hem direct naar voren. Die vingen we meestal weer op zodat we weer konden doorvoetballen.’’

Na een halfuur bracht Lucas Veenendaal de bal na een corner opnieuw in en Schmidt kopte op de keeper. De rebound was voor Mark Bouwman: 1-0.

De tweede helft was wat minder van Puttense kant. ,,Zij kwamen meer van hun goal af en het werd dreigender. Wij hadden wat minder druk en zij gaven iets betere passes richting onze zestien. Ze hadden wat corners en vrije ballen. Het bleef tot het einde spannend, omdat wij de 2-0 niet maakten. Dat is het enige wat we onszelf moeten verwijten.’’ Vincent ter Burg schoot namens SDC Putten op de paal. Noordscheschut was dichtbij met een afstandsschot bovenkant lat waar de keeper volgens Bakker goed bij zat. Vlak voor tijd viel alsnog de 2-0 door Rick Vermeij, na voordeel op Wilbert Wessels en goed overzicht van Ter Burg.

,,Ons team ontwikkelt zich elke week wat en dat is knap.’’ Zaterdag is een vrij weekend; daarna komt Swift naar Putten.