CDA Gelderland wil dat de provincie nog eens kijkt hoe de veiligheid van fietsers en voetgangers verbeterd kan worden.
CDA Gelderland wil dat de provincie nog eens kijkt hoe de veiligheid van fietsers en voetgangers verbeterd kan worden. BDUmedia

CDA wil drastischer aanpak kruising N303

23 december 2021 om 09:48 Overig

PUTTEN Twee weken geleden was het weer raak op het gevaarlijke kruispunt op de N303 bij Putten. Dit is het tweede ernstige ongeval sinds de oversteekplaats deze zomer is aangepast. Hoewel er door de provincie aanpassingen zijn gedaan is de maximumsnelheid nog steeds 80 kilometer per uur. En dat is niet langer houdbaar volgens het CDA Gelderland. 

Afgelopen zomer zijn er aanpassingen gedaan aan de oude Rijksweg en de oversteekplaats tussen de Hoofdlaan en de Schoonderbeeklaan. De maximumsnelheid is ongewijzigd gebleven ondanks de oproep vanuit de Gemeente Putten en de inwoners om de snelheid permanent te verlagen. CDA Gelderland wil van de gedeputeerde weten of het ongeval van afgelopen week aanleiding is voor de provincie om nog eens te kijken hoe de veiligheid van fietsers en voetgangers verbeterd kan worden. ,,Als we echt iets willen doen aan het terugdringen van verkeersslachtoffers dan zullen we ingrijpender beslissingen moeten nemen. Een lagere maximumsnelheid bij het weggedeelte direct rond de fietsoversteekplaats, zoals de afgelopen vier jaar voor de aanpassing van het kruispunt ook het geval was, kan bijdragen aan de oplossing” zegt Statenlid Hans van Ark.

Daarnaast wil het CDA meer weten over de achtergronden van de ongelukken op het punt. Statenlid en regiovertegenwoordiger Daisy Vliegenthart: ,,Op de beruchte kruising in Putten, de N303, zijn in de afgelopen tijd opnieuw meerdere ernstige ongelukken gebeurd tussen fietsers en auto’s. Enkele jaren geleden verongelukte hier ook al een scholier. Daarna heeft lang overleg tussen Provincie en betrokkenen plaatsgevonden over de inrichting van deze oversteekplaats. De snelheid op deze weg is echter gehandhaafd op 80 kilometer per uur Er gebeuren hier te vaak ernstige ongelukken met fietsers. De politie maakt analyses van dit soort ongevallen en daar willen wij graag inzicht in. Wat ligt nu toch ten grondslag aan het feit dat er juist op deze plek steeds weer grote ongelukken gebeuren?”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie