Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Veiligheidsregio: ‘Jaarwisseling beheersbaar verlopen’

1 januari 2022 om 12:07 Overig

PUTTEN Oud en nieuw is voor de brandweer in de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland beheersbaar verlopen. De brandweer moest in totaal 81 keer worden gealarmeerd. Vorige jaarwisseling was dit nog 57 keer. De meldingen betroffen met name container- en afvalbranden.

Geneeskundig gezien verliep de jaarwisseling relatief rustig in de regio. Op basis van de informatie van vijf ziekenhuizen, vier huisartsposten en de ambulancevoorziening moesten 28 vuurwerkslachtoffers worden behandeld. Vorig jaar waren dit er twee minder. 

LETSELS Van de 28 vuurwerkslachtoffers zijn 7?personen behandeld in de ziekenhuizen en 21?personen op de huisartsenposten. Het gaat met name om letsels aan ogen, het gelaat en de handen. ,,Deze letsels vonden vooral plaats na middernacht en zijn met name ontstaan door legaal vuurwerk”, meldt de veiligheidsregio. 

Verder waren er bij de ziekenhuizen drie personen die te veel alcohol op hadden. Er zijn geen meldingen van geweldsslachtoffers.?Ook was er geen agressie en/of geweld tegen hulpverleners. 

Ondanks het vuurwerkverbod ging Putten knallend het nieuwe jaar in. In het buitengebied werden daarnaast meerdere vreugdevuren ontstoken en waren de dreunen van het carbidschieten goed te horen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie