Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Schade aan woningen is groot, slachtoffer is bewoner

14 januari 2022 om 11:43 Brand

PUTTEN Bij daglicht was pas goed te zien hoe groot de schade was die de brand vrijdagmorgen op de van Oldenbarneveltstraat had aangericht. Meerdere woningen zijn vermoedelijk onbewoonbaar. Naast de volledig uitgebrande woning liepen de aangrenzende woningen naast brandschade ook veel rook- en waterschade op.

Terwijl het nablussen nog bezig was begon Forensische Opsporing van de politie en Team Brand Onderzoek van de brandweer gezamenlijk een onderzoek naar de toedracht. Rond 11.00 uur werd het slachtoffer uit de afgebrande woning gehaald. Het lichaam is overgebracht naar het St Jansdal waar de schouw ondertussen heeft plaatsgevonden. De bewoner van de woning was een alleenstaande man van middelbare leeftijd. Volgens buurtgenoten leefde hij een teruggetrokken bestaan. 

De brand werd in de vroege ochtend ontdekt door buren van de woning waar de brand uitbrak. Zij alarmeerden de hulpdiensten die het incident al snel opschaalden. Een aantal andere bewoners van het complex werden door de politie uit hun woning gehaald. 

Burgemeester Lambooij is ter plaatse geweest tijdens de brand en heeft ook een bezoek gebracht aan verzorgingstehuis de Schauw waar een tiental bewoners waren opgevangen. Voor enkele bewoners heeft Woningstichting Putten tijdelijke huisvesting geregeld omdat die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun woning.

De oorzaak van de fatale brand is nog niet bekend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie