Ondertekening van convenant tussen Welzijn Putten, Stimenz en Jeugdpunt
Ondertekening van convenant tussen Welzijn Putten, Stimenz en Jeugdpunt Henk Hutten

Diverse welzijns-organisaties in Putten bundelen de krachten

2 februari 2022 om 19:30 Overig

PUTTEN Welzijn Putten, Stimenz, Jeugd-Punt en Actief Putten gaan intensiever samenwerken onder de werknaam Breed Welzijn Putten. Afgelopen maandag ondertekenden de bestuurders van Welzijn Putten, Stimenz, Jeugd-Punt en de gemeente Putten het gelijknamige convenant.

In het convenant zijn meerjarige afspraken gemaakt tussen de samenwerkende partijen. De inzet van deze krachtenbundeling is erop gericht dat alle inwoners actief kunnen deelnemen aan het maatschappelijke leven.

EIGEN INITIATIEF Bert Koops, verantwoordelijk wethouder geeft aan: ,,Als gemeente vinden we het van groot belang dat onze maatschappelijke partners elkaar snel en makkelijk vinden. Wij zijn er trots op dat deze organisaties zelf het initiatief hebben genomen om de ondersteuning van onze inwoners te versterken. En dat zij nog meer en intensiever willen samenwerken dan voorheen. Dat faciliteren we als gemeente graag.” Aan de nieuwe samenwerkingsvorm ging een intensief participatietraject vooraf.

ALLE LEVENSTERREINEN De samenwerkende welzijnsorganisaties zijn er voor alle groepen in de samenleving. Zij bieden collectieve en individuele ondersteuning op alle levensterreinen: van armoede, opgroeien en opvoeden tot ouder worden en positieve gezondheid. Dit doen ze vanuit Stroud, maar de organisaties zullen in de toekomst ook zichtbaarder zijn in de wijken en buurten van Putten.

SYMBOLISCHE START De ondertekening is een startpunt van een nieuwe periode. De komende maanden werken de organisaties de ambities verder uit. Ogenschijnlijk verandert er voor inwoners niet zoveel, omdat de vier organisaties blijven werken onder hun eigen naam. Maar door de intensievere samenwerking kunnen vragen van inwoners beter worden afgehandeld. Het samen optrekken moet ook zorgen voor meer samenhang in de activiteiten en voorzieningen. Ook stelt het de organisaties in staat om in afstemming met de gemeente Putten beter in te kunnen spelen op actualiteiten en mogelijke nieuwe maatschappelijke vraagstukken.

Voor de uitvoering van de plannen heeft de gemeenteraad van Putten voor de periode van 2022 tot 2025 een bedrag van 470.000 euro beschikbaar gesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie