Afgelopen zondag fietsten de teamleden nog een trainingsrondje van 75 kilometer. Er ontbreken een aantal leden op de foto.
Afgelopen zondag fietsten de teamleden nog een trainingsrondje van 75 kilometer. Er ontbreken een aantal leden op de foto. Eigen foto

Zestien teamleden Sixteen4one gaan uitdaging op mountainbike aan

3 februari 2022 om 09:26 Overig

PUTTEN Bart Simons fietst samen met zijn team ‘Sixteen4one’ de Vrijthof-Vrijthof Bike Challenge. Dit is een 150 kilometer lange uitdagende mountainbike tocht van het Vrijthof in Maastricht naar het Vrijthof in Hilvarenbeek om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF. 

Voor Bart is het de tweede keer dat hij deze mountainbiketocht fietst. ,,Met een fietsmaat heb ik ook meegedaan aan de eerste editie. Nu heb ik wat collega´s en vrienden uitgenodigd en hen gevraagd om mee te fietsen. Dit jaar hopen we, als de coronamaatregelen het toelaten, met zestien mensen aan de start te staan. Een groot deel van de teamleden komt ook uit Putten en we hopen dat veel mensen ons financieel willen ondersteunen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF.”

Bart vervolgt: ,,Het beroemde motto ‘Eén voor allen en allen voor één’ van de drie musketiers is de inspiratiebron voor onze teamnaam sixteen4one. Wij zijn een groep van zestien personen, samengebracht door onze passie voor het fietsen en in het bijzonder voor mountainbiken. We hebben allemaal onze persoonlijke reden (one) om deel te nemen aan deze challenge en als team sixteen4one hebben we een gezamenlijke reden (one) en dat is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor meer onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Elke euro telt.”

Bart is geboren in Hilvarenbeek en daarom hoorde hij van deze mountainbiketocht. ,,Mijn vader is in september overleden aan kanker. Hij is dik vijftien jaar ziek geweest. Ik fiets deze tocht onder andere voor hem, maar ook voor andere mensen die aan deze vreselijke ziekte lijden. Daarbij denk ik ook aan de families die om de kankerpatiënten heen staan, want kanker heb je nooit alleen.”

,,We proberen de komende tijd zoveel mogelijk samen te trainen. Maar met zo’n grote groep lukt dat niet altijd. Toch hebben we afgelopen zondag met dertien mensen getraind. Op die manier leren we elkaar beter kennen en om samen te fietsen. Het gaat ons niet om de snelheid waarmee we de tocht afleggen, maar vooral om het samen finishen. We proberen er echt een team van te maken en dragen dan ook dezelfde kleding. De wat snellere fietsers zullen zich aanpassen aan de langzamere, want we fietsen onder het mom van ‘samen uit, samen thuis’. Daar gaan we ons allemaal voor inzetten.”

Familie en vrienden van de teamleden zullen hen onderweg voorzien van eten en drinken. ,,De eerste keer fietste ik de tocht samen met een fietsmaat en toen stond mijn vader nog samen met mijn vrouw langs de kant.”

KWF Vanaf 1949 heeft KWF, samen met iedereen die kanker bestrijdt, veel bereikt in het voorkomen, ontdekken en de behandeling van kanker. Met steun van de Nederlandse bevolking is er veel geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek naar kanker, voorlichting en patiënten ondersteuning. Mede dankzij KWF Kankerbestrijding zijn de overlevingskansen van de meeste kankersoorten gestegen. Toch is er nog een wereld te winnen. KWF blijft zich daarom inzetten voor betere vooruitzichten voor kankerpatiënten.

VRIJTHOF-VRIJTHOF BIKE CHALLENGE 2022 Op vrijdag en zaterdag 22 en 23 april starten duizend mountainbikers en honderd wandelaars op het Vrijthof in Maastricht richting de Vrijthof in Hilvarenbeek, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF. Steun de deelnemers door een donatie te doen op hun profielpagina en moedig ze aan langs het parcours of aan de finish in Hilvarenbeek op 23 april.

Het team kan gesponsord worden via de website van het evenement www.vrijthofvrijthof.nl. Zoek dan op de teamnaam ‘Sixteen4one’ en doneer.

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie