Afbeelding
Eigen foto

Zeventig jaar getrouwd

8 februari 2022 om 08:30 Overig

PUTTEN De bruiloft van Dirk Posthouwer, veehandelaar, en Geertje van den Berg, hoedenmaakster, zou op donderdag 31 januari 1952 plaatsvinden. Omdat er griep heerste en beide moeders op bed lagen werd op zondag 27 januari in de kerk afgekondigd dat het huwelijk verplaatst werd naar vrijdag 8 februari 1952. Helaas voor de mensen die buiten Putten woonden, want die wisten dat niet en stonden 31 januari bij de Oude Kerk te wachten maar er kwam maar geen bruidspaar.

De trouwdienst werd geleid door Ds. L. Kievit en hun trouwtekst was uit psalm 67:2, “Hij doe Zijn aanschijn aan ons lichten”. Het bruidspaar gaat wonen aan de Dorpsstraat en daar wordt een jaar later een zoon geboren.

Daarna verhuizen ze naar Achterstraat 25 en daar worden nog een zoon en twee dochters geboren. Nu wordt het huis met maar twee slaapkamers veel te klein en verhuizen ze in mei 1960 naar Brinkstraat 68. In 1962 wordt hun jongste zoon geboren. Daar blijven ze wonen tot juni 2020, mevrouw Posthouwer is in 2018 verhuisd naar De Schauw en de heer Posthouwer verhuist in 2020 naar Schauwstaete.

In hun huwelijk worden vijf kinderen geboren, drie jongens en twee meisjes. Er komen schoondochters en schoonzoons bij. Er worden 21 kleinkinderen geboren, twee kleinzoons overlijden voor hun eerste jaar.

Nu op 8 februari 2022, 70 jaar later, zijn er nog 23 achterkleinkinderen bij gekomen. Vanwege hun gezondheid wordt het jubileum in familiekring gevierd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie