Afbeelding
Theater Stroud

Historicus Evert de Graaf in Theater Stroud

15 februari 2022 om 08:51 Cultuur

PUTTEN Op vrijdag 18 februari houdt Evert de Graaf een lezing over prins Bernhard. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten zijn voor 13.00 euro verkrijgbaar via www.theaterstroud.nl. Het gaat hier om de, vanwege de coronamaatregelen, verplaatste voorstelling van 10 december 2020.

PRINS In Nederland bestaat het gezegde: ‘Van de prins geen kwaad weten’. Dat geldt niet voor prins Bernhard. Puttense historicus Evert de Graaf vertelt over de reputatie van de prins (en de aantasting daarvan) in een lezing met muzikale omlijsting van vader en dochter Peter en Roza Ligtermoet. 

REPUTATIE In een interview in 2001 met de toen bekende tv-persoonlijkheid Maartje van Wegen zei Bernard: ,,Misschien heb ik iets te veel vertrouwd dat mijn reputatie niet aangetast kon worden en heb ik domme dingen gedaan. Maar ik heb er geen uur minder om geslapen.” Hij was de droomprins in de jaren ‘30, trouwde in 1937 met prinses Juliana en had een rol in de Tweede Wereldoorlog. Hoe werd zijn reputatie aangetast? De King Kong-affaire, de Greet Hofmans-affaire, de Lockheed-affaire, zijn twee buitenechtelijke dochters.

De voorstelling is ongeplaceerd. De medewerkers van Theater Stroud wijzen de bezoekers een zitplaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie