Daniel Stoffer wordt geholpen op sportpark De Eendracht. De speler van Rood-Wit'58 maakt het nu naar omstandigheden goed.
Daniel Stoffer wordt geholpen op sportpark De Eendracht. De speler van Rood-Wit'58 maakt het nu naar omstandigheden goed. Henk Hutten

Duel Rood-Wit ‘58 gestaakt; Stoffer raakt onwel op veld

28 februari 2022 om 09:05 Overig

PUTTEN Het competitieduel tussen Rood-Wit’58 en Terschuurse Boys is na een klein half uur bij een 0-0 tussenstand gestaakt omdat Rood-Wit’58 middenvelder Daniel Stoffer onwel raakte.

Uiteindelijk verliet Stoffer na twintig minuten lopend het veld en werd bij een medische check in de toegesnelde ambulance geconstateerd dat het naar omstandigheden goed met de speler van de thuisploeg gaat.

Trainer Albert van Nijhuis van Rood-Wit’58: ,,Het is een dramatische zaterdag, waarbij we maar weer eens constateren dat voetbal maar een bijzaak is. Het was heel erg schrikken voor ons, gelukkig lijkt het verder mee te vallen met Daniel. Na de check-up in de ambulance is hij ons nog even komen bedanken voor de hulp en heeft hij de selectie gedag gezegd voordat hij naar huis is vertrokken. Daniel had de laatste tijd wel wat klachten, maar heeft deze week nog bij een medische controle groen licht gekregen om weer volledig te voetballen.” Na een klein half uur lag het spel op sportpark De Eendracht in Putten even stil na een overtreding op aanvaller Jop van Eijden. Op dat moment zakte Stoffer ineen, zonder het bewustzijn te verliezen. Mede dankzij de uitstekend handelende scheidsrechter Schumer en de snel ter plekke zijnde hulptroepen kon er snel medische assistentie worden verleend.

DEFINITIEF Nog voordat Stoffer het veld lopend verliet, had de arbiter de wedstrijd definitief gestaakt. Schumer (afkomstig uit Vriezenveen) was duidelijk: ,,Terschuurse Boys en ik hebben de beslissing over het al dan niet doorgaan van de wedstrijd bij Rood-Wit’58 gelaten. Zij gaven aan dat doorspelen geen optie was, het definitief staken van de wedstrijd was onder deze omstandigheden de enige juiste beslissing.” 

In het eerste half uur van de wedstrijd had Terschuurse Boys het betere van het spel en was het via Tomas Vaarkamp, Milan van Veldhuizen en Roy van de Ven driemaal dichtbij de openingstreffer. Rood-Wit’58 loerde vooral op de omschakeling met de snelle en gevaarlijke Jop van Eijden en zag halverwege de eerste helft een doelpunt afgekeurd worden vanwege hands van Winand van de Kamp. Veel belangrijker dan het wedstrijdverloop is de uiteindelijke constatering dat de situatie veel erger had kunnen aflopen.

Peter de Kinder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie