De leden van het koor verheugen zich op de inloopavond. Niet alle leden waren aanwezig bij het fotomoment.
De leden van het koor verheugen zich op de inloopavond. Niet alle leden waren aanwezig bij het fotomoment. Eigen foto

Popkoor Stick Together houdt inloopavond

2 maart 2022 om 10:00 Overig

PUTTEN Sinds september 2021 is Putten een nieuw koor rijker, namelijk Popkoor Stick Together. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het niet helemaal een nieuw koor is, maar een doorstart van Popkoor Just Fun. Een bekend koor dus in een nieuw jasje.

,,Ongeveer twee jaar geleden hield Just Fun op te bestaan door het vertrek van de dirigent en de moeilijkheden in het vinden van huisvesting door de Corona maatregelen. Een vaste kern van dit koor had echter een grote wens om verder te gaan met deze groep en zij hebben de Corona tijd gebruikt om te zoeken naar een nieuwe locatie en een nieuwe dirigent. En dit lukte wonder boven wonder”, vertelt Monique Haarman, voorzitter van het koor.

Haarman vervolgt: ,,Een nieuwe naam was snel gevonden. Het werd Stick Together, want dat is wat deze groep van ongeveer twintig enthousiaste vrouwen deed. Zij bleven bij elkaar om te doen wat ze het allerliefste doen, zingen met elkaar.”

GEDULD OP DE PROEF GESTELD ,,Door de coronaperiode werd ons geduld nog eens anderhalf jaar op de proef gesteld, maar ook die tijd werd nuttig besteed door een aantal online projecten. Met behulp van muziekbestandjes zong ieder lid haar stem in en een professioneel bedrijf mixte al deze stemmen tot één geheel. Zo zongen we toch ‘samen’ naar een gezamenlijk eindresultaat en konden we al beginnen aan het opbouwen van nieuw repertoire”, legt Haarman uit.

,,In september 2021 konden wij dan echt van start op onze nieuwe locatie in Stroud met onze enthousiaste dirigente Miriam Drost en piano begeleiding van haar dochter Noëlle Drost. Miriam is naast dirigente ook stempedagoog en zij laat ons makkelijker en daardoor ook beter zingen. Het was fantastisch om echt live met elkaar aan de slag te kunnen gaan.”

Popkoor Stick Together bestaat uit een enthousiaste groep vrouwen, voornamelijk uit Putten, en zingt popsongs vanaf 2000 maar zo af en toe wordt er ook een ode gebracht aan oudere bekende hits. Net zoals met het vorige koor werken de leden van Popkoor Stick Together toe naar optredens in Putten en in de regio.

OPEN INLOOPAVOND Het koor repeteert tweewekelijks op maandagavond. Er kunnen altijd leden bij. Belangstellenden die het leuk vinden om eens te ervaren of zingen bij Popkoor Stick Together iets voor hen is, zijn van harte welkom op de open inloopavond die op maandag 21 maart wordt gehouden in Stroud. Belangstellenden kunnen zich voor deze open inloopavond aanmelden door een email te sturen naar het emailadres pk-sticktogether@outlook.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie