Afbeelding
Foto: Pixabay

Opvang vluchtelingen uit Oekraïne zo goed mogelijk coördineren

9 maart 2022 om 10:46 Maatschappelijk

PUTTEN De gemeente Putten stelt een Coördinatiepunt Huisvesting Oekraïners in. Dit om de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in Putten zo goed mogelijk te kunnen coördineren en organiseren.

,,Een aantal inwoners van onze gemeente vangt al gezinnen uit Oekraïne op. Ook zijn er initiatieven vanuit kerken en maatschappelijke organisaties op dit vlak. Dat is hartverwarmend en dit tekent Putten”, zo geeft burgemeester Lambooij aan. 

CENTRALE OPVANGLOCATIES Met het coördinatiepunt wil de gemeente Putten zicht houden op alle initiatieven. Op die wijze ontstaat er overzicht wat er bijvoorbeeld op het vlak van gezondheidszorg en onderwijs geregeld moet worden. Dat overzicht is ook van belang in verband met het gemeentelijk onderzoek om mogelijk te komen tot één of meerdere centrale noodopvanglocaties. Verder houdt de gemeente er ernstig rekening mee dat de opvang zich mogelijk over een langere periode uitstrekt. Dan moet er bijvoorbeeld in andere huisvesting en inkomen worden voorzien. ,,Wij willen de vluchtelingen ook over een langere periode goed opvangen”, aldus burgemeester H.A. Lambooij.

HUISVESTING AANBIEDEN? Inwoners en organisaties die huisvesting bieden aan vluchtelingen uit Oekraïne of het concrete plan hebben om dit te doen, worden verzocht dit te melden via het online formulier op de gemeentelijke website. Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kan er ook contact opgenomen worden met de Servicebalie via telefoonnummer (0341) 359 611.

VEILIGHEIDSBERAAD De 25 veiligheidsregio’s kunnen elk 2000 opvangplekken regelen voor de eerste stroom vluchtelingen uit Oekraïne. Dat is toegezegd door de burgemeesters in het Veiligheidsberaad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie