!
Kinderoefentherapeut Domini Meijer leert een kind schrijfvaardigheden.
Kinderoefentherapeut Domini Meijer leert een kind schrijfvaardigheden. Quiek Familie Fysio
De Etalage

Quiek Familie Fysio weer volop in actie

24 maart 2022 om 09:53 Zakelijk

Nu veel mensen meer gaan sporten na een lastige coronaperiode ziet Quiek Familie Fysio ook meer mensen naar de praktijk komen. Er waren in coronatijd wel mensen met nek- en stessklachten, maar het aantal het aantal sportblessures en revalidaties na operaties was minder. Ook is er nu minder angst om weer naar de fysio te gaan, aangezien corona minder impact heeft.

Ook ziet eigenaresse Domini Meijer veel schoolkinderen. ,,Zij hebben achterstanden met schrijven, het is minder goed leesbaar. Door het thuisonderwijs hebben ze het zichzelf aangeleerd waardoor ze letters de verkeerde kant op schrijven of hun eigen letters hebben gemaakt. Onze kinderfysiotherapeuten beginnen met schrijfoefeningen weer bij de basis, zodat kinderen weer de op juiste manier gaan schrijven en het weer goed leesbaar is.”

Ook revalideren er nog steeds mensen na covid klachten. ,,Hun conditie is erg achteruit gegaan ze hebben concentratie problemen, ze zijn moe en hebben weinig kracht. ,,Wij bouwen conditie op en doen oefeningen om concentratie te trainen door meerder dingen tegelijk doen. Zoals knieën buigen en auto’s, groentes of kleuren opnoemen. Of een bal overgooien terwijl je op de trampoline springt. We doen ademhalingsoefeningen, spierkracht- en conditietraining. Onze eGym apparaten hebben een speciaal revalidatieprogramma voor mensen die corona hebben gehad.

Omdat veel sporters slecht hebben doorgetraind, in de periode dat het niet kon, komen er wat snellere spierblessures nu alle wedstrijden weer begonnen zijn. ,.Goed warmlopen, rekken en een cooling down zijn extra belangrijk nu spieren moeten wennen aan intensiever bewegen.”


Quiek Familie Fysio
Fokko Kortlanglaan 223 3845 LC Harderwijk
Tel: 0341-217858 www.quiek.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie